top of page
De laatste keer zwemmen
De laatste keer zwemmen

verhaal

26 augustus 2016

Op de plaatsen waar mijn bikini zat, kleven wat plantenresten. Het nadeel van zwemmen in natuurwater. De plas ligt midden in de bossen, waardoor het er heerlijk schaduwrijk is. Een verademing met dit warme weer. De douchestraal brandt op mijn rug en schouders. Kennelijk had ik me toch moeten insmeren voordat ik het water in ging. De rest van de middag heb ik in de schaduw gelegen, dus toen kan het niet gebeurd zijn. Ik vind het altijd lastig in te schatten of ik zonnebrand moet gebruiken. Op dat moment voel je alleen het lekkere, koele water. Pas als het te laat is, heb je het in de gaten.
                Het was een heerlijke middag aan het strand. Ik probeer altijd ten volle te genieten van zulk weer. Zoveel mooie, zomerse dagen hebben we niet in Nederland. Ik doe mijn best met mijn handen zand van mijn lijf te vegen. Het zit erg vastgeplakt. Ik draai de kraan wat kouder, want het water prikt nog steeds op mijn verbrande huid. Terwijl ik over mijn buik wrijf, zie ik wat uitslag zitten. Vreemd. Geen idee waar dat van is.

Met een kop kamillethee val ik neer in een tuinstoel. Ik heb vanmiddag al een frietje gehaald, dus ik hoef niet meer te eten. Ik ga genieten van een zwoele avond. Bij de buren klinkt geklets en gelach. Een rookwalm trekt over de schutting. Waarschijnlijk een barbecue met de hele familie. Gezellig. Met mijn telefoon check ik Facebook. Foto’s van mensen op terrasjes of aan het strand. Close-ups van glazen bier. En natuurlijk het gebruikelijke gemekker dat het veel te warm was vandaag. Het is ook nooit goed.
                Mijn buik jeukt. Ik trek mijn shirtje omhoog om wat beter te kunnen krabben. Dit is echt niet goed! Er zit nu overal uitslag. Er zal toch niks mis zijn geweest met het water? Hopelijk geen blauwalg of zo. Als dat zo is, moeten meer mensen er last van hebben. Ik googel of er iets bekend is over de waterkwaliteit. Shit! Er zit processierups. Niet in het water dan, maar de bomen zitten er vol mee. Ik hoop maar dat koorts en overgeven mij bespaard blijven. Dit was voor mij dus de laatste keer zwemmen dit jaar.

bottom of page