top of page

Elke woensdag blogt Sylvia Visser op pittige wijze en met de nodige zelfspot.

Archief
De sterren
De sterren

22 maart 2023

Ben je single, dan ben je even klaar met vlugge dates en onenightstands. Je gaat voor het serieuzere werk en dat zul je ook vinden.

 

Zo schrijft Cosmopolitan in mijn jaarhoroscoop voor 2023. Dit geldt voor mij en voor alle andere maagden op deze wereld. Je snapt dat ik hier helemaal niets van geloof. 


Lees verder

In memoriam.jpg
In memoriam

15 maart 2023

Pijnlijk werd me duidelijk hoe slecht ik het leven van mijn kleine zusje tegenwoordig ken. Geen idee had ik of ze nog bevriend was met meiden uit haar studententijd of met de dames die haar in 2014 haar babyshower cadeau gaven. Toch vonden we een leuk groepje om mijn zusje mee te verrassen in een populair, nieuw restaurant in Den Bosch. Sorry als we mensen gemist hebben die momenteel belangrijk zijn in het leven van mijn zusje.


Lees verder

Onze verrassing
Onze verrassing

8 maart 2023

Verdwaasd keek mijn moeder toen ze ‘Lang zal ze leven’ hoorde zingen. Met glazige ogen staarde ze het restaurant in, haar jas nog aan in de hal. Wij klapten en zongen luid. Je moeder wordt immers maar één keer 75. Sprakeloos was mijn moeder. 

   ‘Dit had ik niet verwacht’, stamelde ze even later. ‘Dit had ik niet verwacht.’


Lees verder

Voor de rechter
Voor de rechter

22 februari 2023

Met discriminatie had ik als blonde, heteroseksuele vrouw met blauwe ogen nog nooit te maken gehad. Tot ik gehandicapt raakte en de kroeg in wilde precies tien jaar geleden. Ik was nog jong en ging dus graag op stap. Bij een café werd mij echter de toegang geweigerd met mijn rolstoel. Geen grapje. Tientallen mensen zonder rolstoel passeerden mij en mochten gewoon naar binnen. Ik kwam er echter niet in met mijn rolstoel. Voor mij was er geen ruimte.


Lees verder

bottom of page