Elke woensdag blogt Sylvia Visser op pittige wijze en met de nodige zelfspot.

Archief
`Glijmaterialen.jpg
Glijmaterialen

8 september 2021

‘Wè spreken helemaal niks af!’ Ik laat me geen woorden in de mond leggen. Het klonk als de leraar vroeger op school die zei dat ‘we’ een proefwerk gingen afspreken. Alsof ‘we’ als leerlingen daar ook maar iets over in te brengen hadden. Docenten kauwen dingen voor die je als leerling maar hebt te slikken. 

Lees verder

De diagnose

‘Hé, ga eens opzij! Je ziet toch dat zíj graag bij de leuning wil lopen’, zei een stijlvol gekleed meisje tegen een slungelige jongen.

Dat het keurige meisje naar me verwees met ‘zij’ in plaats van met ‘mevrouw Visser’, irriteerde me. Normaal zou ik haar erop aangesproken hebben, maar deze keer niet.

Lees verder

Ze had zich een beetje sletterig gedragen de laatste tijd, dus ze wist niet zeker wie de vader was. Maar zij was de moeder, zoveel stond vast. Ze had voor prachtig nageslacht gezorgd, iedere poes uit de buurt was jaloers op haar. Nicky begreep niet waarom haar baasjes niet blij waren. Nicky was dolgelukkig met haar nest kittens, schitterende dotjes waren het. 


Lees verder

The night belongs to the vaccinated! Mijn mond viel open van verbazing bij het zien van deze Heineken-commercial. Mijn vrijheid eindigt waar de angst van de ander begint. Hmm … nee,  dat ging anders. Toch had ik deze week ruzie met een familielid en werd ik geblokkeerd op Facebook door een kennis, omdat ik niet ingeënt ben en ook niet van plan ben me te laten vaccineren.

Lees verder