top of page

Elke woensdag blogt Sylvia Visser op pittige wijze en met de nodige zelfspot.

Archief
Bruid to be
Bruid to be

10 april 2024

Of het erg veilig was, weet ik niet. De zaak had wel een oplossing om rolstoelen naar boven te krijgen. Niemand werd uitgesloten van het vrijgezellenfeest in het pand dat je eigenlijk alleen met een trap kon betreden. Er werd een vorkheftruck voorgereden met daaraan op provisorische wijze een bakje bevestigd. Zo kwam ik binnen en buiten bij het vrijgezellenfeest van mijn vriendin Jüri. Een ervaring om nooit meer te vergeten.


Lees verder

Voor een Brabantse en een Limburger is het een afstand van niks. Wij gingen immers helemaal in Groningen studeren vanuit het zuiden van het land. Andere studenten vonden Groningen-Sneek een wereldreis; zij gingen echt niet zo ver weg stage lopen. Wij vonden het geen probleem en treinden iedere week naar Sneek. We observeerden elkaars eerste lessen, al kunnen we ons daar allebei weinig van herinneren. Zo bleek toen we elkaar vorige week voor het eerst sinds twintig jaar zagen. Of negentien zoals mijn oud-studiegenoot haarfijn wist te vertellen.

Lees verder

Een nieuw begin
Een nieuw begin

27 maart 2024

Een poes en een kater
Een poes en een kater

20  maart 2024

Ik hou van symboliek. Een ouroboros, Oudgrieks voor staarteter, wilde ik van mijn oude trouwring en verlovingsring laten maken. Een slang die in zijn eigen staart bijt en dus zichzelf opeet. Symbool van de eeuwige cyclus, het nieuwe kan niet zonder het oude bestaan. Een prachtige manier om mijn oude ringen en de steentjes uit mijn oude verlovingsring met me mee te dragen. Ik ging dus naar de juwelier. Hij kon en wilde het hangertje van de ouroboros wel voor me maken. Voor 1500 euro. Zoveel hou ik nou ook weer niet van symboliek.

Lees verder

   ‘Het kost 600 tot 800 euro’, zei de dierenarts midden in de energiecrisis.

Mijn ogen werden groot. Dat geld had ik eenvoudigweg niet. En 800 euro om het tandsteen van je kat weg te laten halen, dat zijn toch geen normale bedragen meer. Mijn eigen tandarts is vele malen goedkoper. Het tandsteen hoefde niet direct verwijderd te worden, maar het moest wel een keer. Bij gebrek aan financiële middelen besloot ik het dan ‘wel een keer’ weg te laten halen. Een slecht vrouwtje voelde ik me. Als je niet voor een huisdier kunt zorgen, moet je geen huisdier nemen.


Lees verder

bottom of page