Iedere maandag schrijft Sylvia Visser een kort verhaal.

Verhalenarchief
Texten en sexten
Texten en sexten

20 juni 2022

De wasmachine centrifugeert en overstemt het geluid van voorbijrijdende auto’s en brommers. De herrie verdoezeld door nog meer herrie. Ook in het park vindt hij geen rust, want het lawaai van de snelweg vernietigt de stilte daar. Vroeger had hij medelijden met stadskinderen die alleen maar een omheind stukje groen binnen handbereik hadden. Het medelijden was terecht, weet hij nu hij zelf in de stad woont.

 

Lees verder

‘Ik ben gewoon heel keurig en netjes.’

Ze rolt met haar ogen, daar gaan we weer. Wat is dat toch met hem? Altijd benadrukken dat hij zo braaf is. Alsof hij zichzelf probeert te overtuigen. Braaf is het natuurlijk helemaal niet om met een andere vrouw te texten en sexten, terwijl je een vriendin hebt. 

 

Lees verder

Kraanwaterallergie
Kraanwaterallergie

30 mei 2022

Bijna zweven
Bijna zweven

23 mei 2022

‘Ik wil graag een thee, maar daar moet ik je wel wat bij uitleggen.’ De mevrouw keek serieus.

Merel probeerde net zo serieus te kijken. Ze kende de vaste gasten allemaal nog niet en wilde wel in een goed dienblaadje komen bij ze. Deze dames schenen elke week een hele ochtend thee en aanverwanten te komen drinken. Van die geitenwollen-sokken-types.

 

Lees verder

‘Jij loopt niet, jij schrijdt.’

Zijn woorden klonken direct weer in haar oren toen ze hem in de warme lentezon zag zitten op het terras. Altijd was ze zich af blijven vragen wat er dan zo anders was aan haar lopen dan aan het lopen van andere mensen. Schrijden klonk wel heel elegant, bijna zweven. Hij was dan ook smoorverliefd op haar toen.

 

Lees verder