top of page
Erik le Romancier

Erik le Romancier (1972) is schrijver en recensent. In mei 2015 verscheen zijn debuut, de verhalenbundel 'Stilte Graag!' Naar verwachting verschijnt eind 2016 zijn roman 'Liefde, lust en andere ongemakken'. Erik is getrouwd en woont in Helmond.

Offline is het nieuwe sexy!

Erik le Romancier

gastblog

28 augustus 2016

Toen Sylvia me vroeg een gastblog te schrijven voor haar site, voelde ik me enorm vereerd. Tegelijkertijd sloeg ook een lichte vorm van paniek toe. Waarom? Omdat ik nog nooit eerder heb geblogd, daarom. Ja, beste mensen, het is een feit: ik ben een blogmaagd.
                    Eigenlijk heb ik niet zoveel met sociale media. Bijzonder onhandig en vreemd voor iemand die in zijn vrije tijd alles geeft als schrijver en overdag de kost verdient in de digitale dienstverlening (wage slave by day, writer by night, dat idee) maar zo is het. Ja, ik heb een eigen website en ja, ik heb ook een facebookaccount maar daar houdt het wel bij op. Voor mij geen nerveus getwitter van blauwe vogeltjes, geen sterretjes op mijn tepels ergens driehoog-achter op Instagram. De vernieuwde versie van Selfish, het egomonument van Kim-kijk-eens-naar-mijn-dikke-nepreet-Kardashian kan me al helemaal worden gestolen. Mijn leven, mijn echte leven, mijn offline leven, is al mooi, vol, rijk, glamoureus en succesvol (*ahum*) genoeg, dank u wel.
                    Bovendien, het is toch heerlijk om niet permanent met allerlei meninkjes te worden geconfronteerd? Om niet 24/7 geprikkeld te worden online te blijven, alles te lezen en overal op te reageren? Geloof me, altijd en overal bereikbaar zijn, wordt zwaar overschat. Dat is zo passé. Juist niet altijd bereikbaar zijn is de nieuwe luxe, de nieuwe vrijheid. Offline is het nieuwe sexy! Toch?

bottom of page