top of page
Kankermonster
Kankermonster

blog

25 april 2018

Dood is het eerste waar ik aan denk. Mijn vader verloor ik aan kanker, net als mijn eerste liefde en verschillende andere familieleden en kennissen. Soms komt het erg dichtbij. Ook nu vechten mensen uit mijn omgeving tegen deze K-ziekte. Een strijd met chemo, bestraling, hormoontherapie en operaties. Een gevecht tegen een gemene, onzichtbare vijand. Het zwaard van kanker hangt onheilspellend boven hun hoofd.
               Noa is een meisje van dertien. Noa zou moeten giebelen met vriendinnen. Ze zou in een grote groep jongens en meisjes naar school moeten fietsen. Ze zou zich moeten ergeren aan de jongens uit haar klas om hun kinderachtige gedrag en binnenkort zou ze haar eerste verliefdheid moeten beleven. Ze zou moeten mopperen over die vervelende leraar, over de enorme bergen huiswerk en over de stomme gymles. Haar grootste zorg zou die joekel van een jeugdpuist moeten zijn, die vanochtend op haar neus verscheen. En niet een harde strijd op leven en dood. Noa heeft acute leukemie.
               Voor Noa zet een jeugdvriend van mij zich in tegen kanker. Op 29 mei rent Ronald den Teuling tegen kanker. Samen met andere bekende en onbekende Nederlanders komt hij in actie tijdens de jaarlijkse live tv-show van KWF Kankerbestrijding. Door het centrum van Alkmaar rent Ronald den Teuling tegen kanker en wil de dertienjarige Noa helpen het kankermonster te verslaan.

 

Steun Ronald en Noa: https://alkmaar.rennentegenkanker.nl/ronalddenteuling

bottom of page