top of page
Lieve parkeerwachter
Lieve parkeerwachter

blog

14 november 2018

De kliko’s voor mijn oprit verdienen stuk voor stuk een boete. Een auto mag daar niet staan, dus een vuilnisbak heeft het recht ook niet. De gemeente stuurde echter brieven aan al mijn buren dat de bakken voor mijn oprit moeten staan. Gelukkig zetten de meeste mensen hun kliko op de parkeerplaats naast mijn oprit. Maar regelmatig staat daar een auto, niet zo raar op een parkeerplek.
               Sinds september 2017 bel ik nu met de gemeente om dit probleem op te lossen. Eerst meerdere keren per week, daarna wekelijks en inmiddels ben ik zo moedeloos dat ik er nog slechts sporadisch een telefoontje aan waag. Nu niet denken dat ambtenaren helemaal niets doen voor hun geld. Ze werken heus weleens. Eerst legde een ambtenaar mij uit dat het droog moest zijn, omdat er vakken op de grond geverfd moesten worden. De blaadjes en de sneeuw vielen en nog steeds stonden de vuilnisbakken voor mijn oprit. De bloemen begonnen te bloeien en de zon stond brandend aan de hemel. Opeens stond elders in de wijk een bord en er waren vakken voor de kliko’s geschilderd op de grond. Praise the lord!
               De ambtenaar vergat alleen mijn buren erover te informeren. Dus volgde belletje 236. Inmiddels is de verf alweer vervaagd en vallen de blaadjes opnieuw. De ambtenaar legde mij uit dat het afvalbedrijf zijn werk niet doet. Dat bedrijf moet een brief sturen naar de buurt: don’t shoot the messenger. De gemeente is de opdrachtgever en zou dus moeten bepalen wat er gebeurt. Maar in de wereld van de ambtenaar gelden kennelijk andere normen en wetten. Lieve parkeerwachter, wilt u de kliko’s alstublieft beboeten?

Lees ook:

Afscheid van mijn zusje
bottom of page