top of page
Liza Daen

Het werk van Liza Daen (1967), lustauteur, taalkundige en filosofe, laat zich omschrijven als ‘erotiek met een vleugje filosofie’. Rauwe, tedere, wellustige en soms bijna pornografische scènes wisselt zij af met diepe emoties en blootgelegde zielenroerselen. 
In haar boekenserie 'De Lustkronieken' en in haar vaak humoristische blogs op lizadaen.nl neemt zij de lezer mee op een wonderlijke reis met verhalen die latente verlangens van de menselijke ziel weten te raken.

Slipcursus voor gevorderden

Liza Daen

gastblog

1 december 2015

Zelfs in het leven van Liza bestaan er dagen dat de gebruikelijke sliploosheid wordt afgelast. Mede ingegeven door de maandelijkse vruchtbaarheidsbewijzen, een koudefront bij korte-rokken-behoefte of gewoon omdat ik zin heb in “snug & comfi”. Laatstgenoemde komt minder voor, maar desalniettemin passeert het verschijnsel toch 3 à 4 keer per jaar.

 

Lustgenoot houdt niet van mijn slipjesdagen, ongeacht het nut of nood- en oorzaak.  Ik kondig daarom het slipgevaar vooraf aan, voor de emotionele voorbereiding.
‘Wat heb je dan wel aan?’, vroeg hij, nog net niet met een snik in zijn stem. ‘Gewoon, een hipster ofzo’, antwoordde ik hoopgevend. In zijn zwijgen hoorde ik meerdere vraagtekens. Mijn eerdere crashcursus ‘lingerie voor beginners’ beperkte zich tot een wederzijdse anti-stringcampagne. Om algemene spraakverwarring te voorkomen en mijn Heerschap enig vreugdevol vooruitzicht te geven op een sexy slip, zette ik hem, verbaal, op het juiste spoor in mijn vervolgtraining ‘slipcursus voor gevorderden’. Ik moet helaas toegeven dat het ook mij in de voorbereiding geduizeld heeft.
String, tanga, hipster, correctiebroekje, heupslip, tailleslip, high-legs slip, vlinderbroekje, push-up, mini-, midi-en maxislip, brazilian, vrouwenboxer, shapewear in katoen, zijde, nylon, kant en aanverwanten en met of zonder dubbel gestikt kruisje.  En dit is slechts een kleine selectie bij een willekeurig postorderbedrijf.

Ik bedacht dat de keuze voor de heren bestaat uit strakke of losse boxers en onderbroeken. Geloof ik. Ik ben namelijk ook voorstander van een sliploze Lustgenoot en aangezien wij van de wederkerigheid zijn… afijn, vult u dat plaatje maar in.

 

Is dit een nieuw front op het feministisch snijvlak? Een doolhof om vrouwen te doen geloven dat ze die ENE slip nog niet heeft en toch ECHT nodig heeft? Wat een BS eigenlijk, beste lezers, ik vatte direct sympathie op voor de positie van Lustgenoot.
Ik pleit voor een broeikruis- en billensplijtervrije wereld en start een actiegroep voor ‘Bijna-Sliploos-Leven.’ Met de keuze tussen hipster of midi-slip voor de dagen dat we echt niet zonder kunnen.  Lustgenoot heeft zich volmondig aangesloten. Binnenkort hebben wij de eerste bijeenkomst van de werkgroep.

bottom of page