top of page
Marian Buddingh

Marian Buddingh (1967) is de laatste jaren werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Ze schrijft autobiografisch. Schrijven is echt een passie geworden.

Kattenkriebels

Marian Buddingh

gastblog

28 juni 2016

De vakantieperiode is weer in zicht. Dat betekent voor sommige katten stress. Vanuit zijn luie stoel kijkt onze kat DJ naar het jaarlijks tafereeltje. Een grote blauwe bak wordt door m'n dochter in de woonkamer gezet en bij het openmaken springt haar kat Tabby eruit en vlucht achter de bank.

 

Voordat ze bij ons is, gaat er al veel aan vooraf. Thuis merkt ze de veranderingen en bij het zien van de beruchte blauwe bak gaat ze er als een speer vandoor en verstopt zich op zolder waar haar baasjes alles uit de kast moeten halen om haar te kunnen pakken.

Strekkend en gapend klautert DJ  van zijn stoel om z'n logeetje te begroeten. Ze zijn vaker samen geweest. Tabby  blaast naar hem, maar DJ laat zich niet ontmoedigen en volgt ons naar een kamer waar we de spullen van Tabby neerzetten.

 

We laten haar rustig kennismaken en ze krijgt tijd en ruimte om te acclimatiseren. Mijn dochter neemt afscheid, maar gepikeerd blijft Tabby op afstand.

 

‘s Nachts word ik met een schok wakker. Gesodemieter op de trap. Ik sleep me uit bed en terwijl ik naar beneden loop, rennen de twee donderkoppen me voorbij. Spelend.

Ik weet dat het helemaal goed gaat komen met deze twee kanjers.

bottom of page