top of page
Marta Lina Thomassen

Marta Lina Thomassen is schrijfster en programmamaker/presentator van het radioprogramma Poëzie enZo bij Omroep Centraal in Gemert waar dichters en schrijvers hun werk mogen voordragen. Overdag is ze sollicitatietrainer en schuldhulpverlener. Ze houdt van schrijven, wandelen en gezelligheid.

Sociale-media-moeheid

Marta Lina Thomassen

gastblog

1 maart 2016

Heeft u dat ook weleens? U zet de pc aan of kijkt op uw telefoon naar de updates van Facebook, Twitter en Google+ en ineens overvalt u een enorm gevoel van onmacht, woede en frustratie. Het zou kunnen zijn dat u kans heeft op een op de lange duur zeer gezonde aandoening, genaamd sociale-media-moeheid. Het nadeel van deze aandoening is dat u zeer geïrriteerd gaat reageren op updates, mensen blokkeert waar u in het dagelijks leven ook nog mee om moet gaan of hele familierelaties op scherp zet omdat in uw update zeer gevoelige, intieme details worden besproken.
            Feestjes worden opgesierd met  discussies over wat zich afspeelt op de sociale media, u wordt al moe als u hoort dat tante Jet ook Facebook heeft en uw eerste reactie is dan ook niet ‘ah wat leuk, ik voeg u meteen toe’ maar ‘ach ik doe niet zoveel met Facebook’, waarna u met een kloppend hart probeert het onderwerp zoveel mogelijk te vermijden.

 

Herkent u deze symptomen? Nee? Sla dan dit artikel maar over, dit gaat niet over u. Ja? Lees dan verder. Er is namelijk helemaal niks mis met u, u heeft behoefte aan een echt leven met echte mensen die echte problemen hebben en er echt iets aan willen doen. En niet aan aandachtzoekers die in het echte leven niemand recht in de ogen kijken, en al helemaal niet voor zichzelf en anderen durven op te komen. U mag uw pc en telefoon gewoon uitzetten, u bent niet asociaal. Uw leven is mooi zo, u hoeft geen foto’s te delen om te weten dat u gelukkig bent, u bent gezegend. En als u dit leest, ben ik uitverkoren, ik dank u daarvoor.

bottom of page