top of page
Mooier wordt het leven niet
Mooier wordt het leven niet

verhaal

12 februari 2016

Samen hand in hand door de Efteling lopen, een heerlijker manier om Valentijn te vieren is er niet. Ze zijn duidelijk niet de enigen die dat bedacht hebben; het barst van de verliefde stelletjes. David trekt haar naar zich toe en kust haar. Mooier wordt het leven niet. Carys kijkt hem tussen haar wimpers door aan. Anderen zien het niet, maar David is de liefste van de hele wereld. Met hem zijn de lange wachtrijen helemaal geen straf.
                Precies voor hen stopt het voorste karretje van de Python. Ze hebben de beste plaatsen. Helemaal niemand voor je als je in vrije val naar beneden gaat. Alsof je echt in het niets gaat verdwijnen. David stapt als eerste in, een beetje moeizaam met zijn dikke lijf. Carys glijdt naast hem. De zenuwen gieren door haar lichaam. David heeft daar geen last van. Hij vindt het niet eng. Geruststellend pakt hij even haar hand vast. Een jongen van de Efteling loopt langs de karretjes en controleert of iedereen zijn beugel goed dicht heeft. David kreunt als de jongen de stang hard in zijn buik duwt.

Plotseling worden ze achterover in hun stoel gedrukt. Nu gaat het gebeuren. Ratelend gaan de wagentjes omhoog. David en Carys werpen elkaar nog een laatste, verliefde blik toe. ‘Ik hou van jou’ vormt hij met zijn lippen. Zij kijkt terug met grote ogen, ze is doodsbang. De adrenaline raast van haar hoofd naar haar tenen en weer terug.
                Aaargh! Ze krijst de longen uit haar lijf. De wagentjes schieten in sneltreinvaart naar beneden. David lacht. Briljant! En dan worden ze de eerste keer over de kop geslingerd. Carys houdt niet meer op met gillen. Ze wil eruit! De tweede looping. Er komt geen eind aan deze minuten. Een klik voelt David. Hij klemt zich steviger vast aan de beugel, maar zijn vingers glippen ervanaf. De wind suist langs hem heen in zijn vrije val. Carys’ hart staat stil. Zijn vader die trots zijn zelf gemaakte frieten serveert. Zijn moeder die de kat op haar schoot aait. Zijn broer die verbeten met hem gamet. Carys die hij voor het eerst ziet, in haar rode jurk aan de bar. Caaaryyys!!!

bottom of page