top of page
Terrence Lauerhohn

Terrence Lauerhohn (1960) is een schrijver van fictie. Er is van hem al een behoorlijk aantal verhalen uitgegeven, onder meer in de USA. Zijn boeken zijn: ‘Wegversperring’ (Thriller-2015) en ‘De negen cirkels’ (Dark Fantasy-2014). ‘De negen cirkels’ was genomineerd voor de Hebban Awards 2015.

Het Beste Idee Ooit

Terrence Lauerhohn

gastblog

3 april 2016

Het is de steen der wijzen voor elke schrijver: Het Beste Idee Ooit. Auteurs zijn er al sinds de eerste verhalenvertellers naar op zoek en sommigen kwamen heel dicht in de buurt. Het Beste Idee is vanzelfsprekend het meest originele idee dat er bestaat. En het is vrijwel ongrijpbaar. Het kan zich in één bepaald genre bevinden, maar misschien deelt het zichzelf en bevindt het zich in alle genres tegelijk.

Zij die met de zoektocht begonnen, hadden echter een grotere kans het te vinden dan de schrijvers van tegenwoordig. Want hoe meer nieuwe verhalen er worden geschreven, hoe moeilijker het wordt om nog een echt origineel verhaal te verzinnen. Veel verhalen van tegenwoordig zijn (noodgedwongen) gebaseerd op eerdere ideeën, van klassieke literaire werken, of op oude mythen en legenden. Intussen verschuilt het Beste Idee zichzelf dieper in de mist van oude én nieuwe pogingen.

Ik ben zelf sinds 2010 een zoekend auteur naar Het Beste Idee van de hele wereld en van alle tijden, en ik heb veel andere ideeën gevonden die ik zelf, en een behoorlijk aantal lezers gelukkig ook, zeer hoog waarderen. Maar ik heb mijn persoonlijke Beste Idee nog niet eens ontdekt.

Ik weet ook dat ik nooit zal slagen in het vinden van dat ene, perfecte persoonlijke verhaal, laat staan in het vinden van het Allerbeste Idee Ooit. Toch blijf ik de uitdaging aannemen. Dankzij het zoeken naar Het Beste Idee Ooit verzin ik tijdens die queeste namelijk steeds betere verhalen.

Het Beste Idee is nog niet gevonden, en eigenlijk hoop ik heel diep in mijn hart dat ik niet degene ben die het zal vinden, want het zal het laatste verhaal zijn dat ik ooit zal schrijven.

bottom of page