top of page
Patrick Brannigan

Patrick Brannigan (1971) is schrijver en historisch letterkundige. Hij werkte onder meer als matroos op de wilde vaart, als kelner op het zonnige, Griekse eiland Lefkas en als leraar Nederlands. In 2011 won hij de NCSF-prijs met zijn verhaal Echte schoonheid zit van binnen en de Unleash Award met zijn boek De weg der eerzucht. Begin 2012 werd hij Kampioen der Nederlandstalige Speculatieve Literatuur. Van zijn hand verschenen verder onder meer de verhalenbundel Het indigo van de dood (2013), de roman Evenbeeld (2014) en de novelle Griekse nachten (2014). 

Wat iedere vrouw wil

Patrick Brannigan

gastblog

1 augustus 2014

Sylvia vroeg mij om een gastblog te schrijven. Omdat ik altijd graag reclame voor mezelf maak, stemde ik daar gretig mee in. Mag ik nogal schaamteloos jullie aandacht vragen voor mijn romantische novelle Griekse nachten, die in juli is uitgekomen? Bedankt.

 

Romantische fictie

Ja, ik durf het toe te geven. Ik ben er zelfs trots op: ik schrijf romantische fictie. Stuiverromannetjes. Sommigen noemen het zelfs pulp, maar ik vind het geweldig. Niet vanwege de strikte genreconventies voor romantische fictie, want ik houd niet van conventies. Maar ik geloof wél in romantiek en in de kracht van de liefde.

 

Liefde overwint altijd

Nee, ik ben niet naïef. Ik kan me mateloos opwinden over hebzucht, wreedheid en de onverschilligheid van de mensheid. Twee jaar geleden crepeerde mijn huwelijk aan liefdeloosheid. Ik heb redenen genoeg om cynisch te zijn, maar dat is te makkelijk. Bovendien is cynisme een Kracht der Duisternis die alleen met liefde overwonnen kan worden. En laat romantische fictie nou net de brenger zijn van een blijde boodschap: dat liefde altijd overwint.

 

Wat iedere vrouw wil

Laat mij dan maar de brenger van die blijde boodschap zijn. Een heraut van de liefde, zo je wilt. Ik geniet ervan mijn lezeressen blij te maken met het idee dat er een knappe, donkerharige vreemdeling op hen ligt te wachten, zijn gespierde torso gedrapeerd op zijden lakens, met een roos tussen zijn hagelwitte tanden geklemd. Want is dat niet wat iedere vrouw stiekem wil? Vooropgesteld dat die man beschaafd, grappig, intelligent en steenrijk is?

 

Verleidelijk?

Heb ik je al doen zwijmelen? Ja, hè? Lees dan vooral een gratis sample van Griekse nachten. Overigens schrijf ik ook fantasy, urban weird, horror en literaire wangedrochten, maar dat zijn onderwerpen voor volgende gastblogs. Als Sylvia nog wil. Sylvia?

bottom of page