top of page
Zonniger
Zonniger

blog

9 januari 2019

Nieuw jaar, nieuw haar. 2018 was een jaar vol ellende voor mij. Niet in de laatste plaats vanwege mijn gezondheidsproblemen. Daarom besloot ik alle negativiteit achter me te laten in het oude jaar. Symbolisch in de vorm van mijn lange lokken waar geen model meer in zat. Ik ging naar de kapsalon en vroeg de kapster zo’n twintig centimeter van mijn haar af te knippen.
               De kapster begon te stralen toen ik haar vertelde wat ik wilde. ‘Kappers houden van knippen’, zei ze met een grijns van oor tot oor. Gretig zette ze haar schaar in mijn haar. De ene lok na de andere dwarrelde op de grond. Een indrukwekkende hoop blonde lokken ontstond op de vloer. Toch een beetje geschrokken voelde ik aan mijn haren. Was dit wel wat ik wilde? Als ik mijn haar nu kam, mis ik een heel stuk. Wanneer ik mijn haren was, neem ik te veel shampoo. Alle lichtblonde lokken zijn verdwenen. Help!
               Natuurlijk is het net iets korter dan ik bedoelde, maar ja, de kapster had me gewaarschuwd: kappers houden van knippen. Gelukkig groeit het vanzelf weer aan en worden mijn haren ook vanzelf weer lichtblond als de zon gaat schijnen. In het voorjaar is mijn haar weer langer en blonder en de hele wereld zonniger.

bottom of page