top of page

Biografie

Sylvia Visser is geboren in ’s-Hertogenbosch op 1 september 1979. Na het vwo studeert zij Nederlandse taal & cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1999 zet zij haar studie stop om te werken als restaurantmedewerker op een binnenvaartcruiseschip dat vaart in Duitsland, Tsjechië en Polen. In 2000 hervat zij haar studie en specialiseert zich in het vakgebied taalkunde. Naast haar studie werkt zij in de horeca en zit zij in diverse commissies.

          In 2006 studeert zij cum laude af op taalverwerving. Samen met haar scriptiebegeleider publiceert zij een wetenschappelijk artikel over kindertaal in Linguistics in the Netherlands 2006. Ook houdt zij met hem een lezing over kindertaal op de Taalkunde in Nederland-dag van de Algemene Vereniging voor Taalwetenschap. In 2007 voltooit zij haar lerarenopleiding aan de Universiteit Utrecht waarna zij enkele jaren voor de klas staat op lycea en gymnasia

         

Sinds 2013 wijdt Sylvia Visser haar leven volledig aan schrijven. Zij schrijft blogs voor online magazines en nieuwssites. Ook draagt zij columns voor tijdens de literaire middag Taalwater in het Eemhuis in Amersfoort. Sylvia Visser is columnist op AmsterdamFM, voor de krant 'de Bunschoter' en voor RTV Zaanstreek.

          Iedere maandag schrijft zij een kort verhaal op haar eigen site en elke woensdag blogt ze op pittige wijze en met de nodige zelfspot. Onder meer de thema's vrouw, de liefde en afscheid keren regelmatig terug in haar werk.

 

In december 2018 debuteert zij met Het schuurt, een prikkelende verhalenbundel over de liefde. 

Sylvia Visser
bottom of page