top of page
Rianne Taal

'Zonder titel' van Rianne Taal

Lees meer over:

Boek in wording
Dat is pas liefde

blog

14 februari 2018

Van een dagje Rijksmuseum word ik niet gelukkig, van een dagje Stedelijk des te meer. Rembrandt en Van Gogh weet ik op waarde te schatten, maar ik moet er niet aan denken ze in mijn woonkamer te hangen. Het is stomweg mijn smaak niet. Van moderne kunst daarentegen word ik wel blij. Toen ik over Corneille leerde op de middelbare school, durfde ik er niet van te dromen zulke kunst ooit in bezit te hebben. Na Corneille volgden echter meer talentvolle kunstenaars zoals Jacques Tange en Angeles Nieto. En sinds anderhalf jaar siert ook Rianne Taal mijn muren.
               Met veel plezier volg ik Rianne. Wat ik in mijn schrijven doe, doet zij in haar kunst. Rianne Taal prikkelt, zoekt grenzen op. Thema’s als ‘vrouw’ en ‘de liefde’ keren ook in haar werk regelmatig terug. Ik kan geen kunstenares bedenken die beter bij mijn schrijven past dan zij. Daarom trok ik de ondeugende schoenen aan en vroeg Rianne of een van haar werken op de omslag van mijn boek zou kunnen komen. Tot mijn grote vreugde reageerde ze enthousiast. Rianne Taal blijkt regelmatig mijn verhalen te lezen en ze vindt het leuk als haar kunst op de omslag van mijn verhalenbundel over de liefde komt. Ze maakt zelfs een speciaal kunstwerk geïnspireerd op mijn verhalen.
               Een verpletterende indruk gaat mijn boek dus maken in de schappen van de boekhandels en ook in de online boekwinkels. Zelfs al voordat mensen mijn boek geopend hebben. Moderne kunst en moderne literatuur komen samen. Dat is pas liefde.

bottom of page