top of page
De stekker eruit

Lees ook:

Een feestje.jpg
De stekker eruit

blog

24 mei 2023

   ‘Je komt er hier niet meer in’, zei ik terwijl ik een bouwvakker mijn huis uit zette.

Mijn ogen spuwden vuur. Vergis je niet, onder deze engelachtig blonde lokken en achter deze blauwe ogen schuilt een vurig, Italiaans temperament.

   ‘Ik ga hier weg, ik kom hier niet meer’, riep de bouwvakker.

   ‘Dat lijkt me een uitstekend plan’, zei ik.

De bouwvakker had een kruiwagen vol bouwmateriaal mijn huis binnen gereden over mijn laminaatvloer.

 

Mijn buurman was een week eerder aan de beurt geweest voor de verbouwing. Twee dagen geen warm water, maar dat was nog het minst erge. Een nieuw ventilatiesysteem werd er geplaatst. Het oude was twintig jaar oud, was vies, zoog slecht af en maakte herrie. Daarom had ik de stekker eruit getrokken van het mijne. Ik hield mijn hart vast voor het nieuwe systeem. Verheugd was ik dan ook geenszins dat er twee dagen lang bouwlui door mijn huis zouden lopen, voor een systeem waar ik toch de stekker uit zou trekken. Ik zag de puinhoop bij mijn buurman: twee dagen lang alle deuren open, stucloper op de vloer en bouwlieden die in en uit sjouwen met grote buizen en andere rotzooi. Was het maar zo gegaan. Bij mij hadden de mannen bedacht dat ze wel zonder stucloper konden werken.

 

Resultaat is dat mijn laminaatvloer beschadigd is, ik snap wel waarom die ene bouwvakker hier niet meer durfde te komen. Met het nieuwe ventilatiesysteem ben ik wel blij. Het is schoon en maakt niet zoveel herrie als het oude. Nu nog wachten tot de woningbouwvereniging mijn klacht over het beschadigde laminaat heeft opgelost. Een jaar, of misschien ben ik dan te optimistisch.

bottom of page