top of page
Een feestje

Lees ook:

Naar een feestje
Een feestje

blog

10 augustus 2022

Meet Jan! De allerleukste buurman van Nederland. Omdat hij ook gehandicapt is? Maar natuurlijk. Ik verzamel slechts handicappers om mij heen. Ik hou niet van gezonde mensen. Die heb ik liever niet in mijn omgeving. Gehandicapten weten hoe het is om te kampen met lichamelijke ongemakken en hebben veel begrip voor elkaar. O wacht, ik ben aan het liegen.

 

Mensen met een beperking, of wat momenteel de politiek correcte benaming ook is, zijn net mensen. Als alles tegen lijkt te zitten in het leven, kan het soms lastig zijn je niet vast te bijten in negativiteit. Af en toe is het moeilijk niet gefrustreerd te raken. Ook bij mij rollen uit frustratie weleens de tranen over mijn wangen. Nu heeft een psycholoog me geleerd dat je de boosheid niet op jezelf moet richten, maar buiten jezelf moet plaatsen. Als je een kopje uit je handen laat vallen, moet je boos worden op het kopje en niet op jezelf. Een andere buurman van mij heeft waarschijnlijk dezelfde psycholoog gesproken als ik. Hij was boos en zag op Facebook dat een zorgmedewerkster mijn haar knipte. Dit pikte hij niet! Het zou namelijk kunnen gebeuren dat hij moest wachten op zorg, omdat een zorgmedewerkster mij kapte. Hij diende een klacht in. Wel zag hij over het hoofd dat hij iedere dag moest wachten op zorg, omdat de medewerksters druk waren de klitten uit mijn haar te borstelen; gezien mijn verplichte bedrust kon ik al maanden niet naar de kapper. Maar de psycholoog zal trots zijn dat de andere buurman de frustratie niet op zichzelf richtte.

 

Bij buurman Jan dronk ik vanmiddag een kopje thee voor zijn verjaardag. Het was volle bak in zijn huis. Jan is een vrolijke, actieve, positieve, optimistische man met een sterke wilskracht en veel doorzettingsvermogen. Jan, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wens je nog heel veel jaren erbij en volgend jaar kom ik weer. Ik houd wel van een feestje, dus ik nodig mezelf vast uit.

bottom of page