top of page
Een kattenleven

Foto: Maarten Willems

Lees ook:

De kat met de zwavelstokjes.jpg
Een kattenleven

blog

1 september 2021

Ze had zich een beetje sletterig gedragen de laatste tijd, dus ze wist niet zeker wie de vader was. Maar zij was de moeder, zoveel stond vast. Ze had voor prachtig nageslacht gezorgd, iedere poes uit de buurt was jaloers op haar. Nicky begreep niet waarom haar baasjes niet blij waren. Nicky was dolgelukkig met haar nest kittens, schitterende dotjes waren het. Haar baasjes namen Nicky en haar kittens mee in de auto. Nicky begreep het niet. Normaal bleef ze altijd thuis. Nicky zette het op een janken. Ze vond het vreselijk in de auto en voor haar kittens was het ook niet goed. Miauw!

 

Hèhè … eindelijk die rottige auto uit. Haar kittens klauterden om Nicky heen. Ho stop! Het autoportier klapte dicht en haar baasjes reden weg. Daar stond ze dan moederziel alleen met haar kittens. Wat moest ze doen? Twee kinderen pakten zomaar haar kittens op. En toen werden Nicky en haar kittens allemaal meegenomen. Ergens in een schuur werden ze in een kartonnen doos gezet. Nicky was ontzettend bang. Vervolgens werden ze weer in een auto gezet. Na een hele tijd mochten ze eruit, maar haar kittens gingen ergens anders heen dan zij. Nicky’s moederhart brak.

 

Na een paar dagen kreeg Nicky een spuitje en werd wakker met heel veel buikpijn. Kreeg ze dan nooit rust? Ze werd naar een ander huis gebracht. Nicky kroop in tijgersluipgang achter de bank. Mooi niet dat ze daar nog achter vandaan kwam. Voorlopig bleef ze zitten waar ze zat. De volgende dag waren er opeens heel veel mensen in dat nieuwe huis. Kinderen, een hond. Nicky plaste van angst alles onder. Hoezo een hondenleven? Een kattenleven zul je bedoelen!

 

 

Nicky is Sylvia’s nieuwe kat. Nicky is op straat gevonden met haar kittens. De kittens hebben een ander huis gekregen. Nicky is inmiddels gesteriliseerd en zit nu achter Sylvia’s bank te bekomen van alle consternatie.

bottom of page