top of page
De kat met de zwavelstokjes

Lees ook:

Mijn draakje
Garfield en Odie
Opgelicht door hondenpenning.nu
Zwavelstokjes en warme chocolade
De kat met de zwavelstokjes

​blog

8 juli 2015

Dit is het tragische verhaal van een katje dat zonder eten en drinken door zijn baas op straat werd geschopt. Het gezin dat hij enkele jaren al zijn liefde had gegeven, had hem afgedankt. Zelfs het kleine meisje wilde hem niet meer; ze vond haar nieuwe kitten veel leuker. Bedroefd pakte de kat zijn plunjezak en trok moederziel alleen de wijde wereld in. Stad en land reisde hij af in de hoop een plekje te vinden waar hij wilde wonen.
                Op een dag vond hij een mooi huis met lieve mensen. Als de kat met de zwavelstokjes staarde hij door het raam naar binnen. Hij verlangde naar warmte en genegenheid, maar de mensen zagen hem niet. Teleurgesteld zocht hij een slaapplekje onder een brug. Dag na dag ging hij terug naar het huis en keek door het venster naar de mensen. Wat zou hij graag bij hen op de bank liggen soezen. Zijn dromen kwamen uit. Ze lieten hem binnen, ze knuffelden hem, gaven hem te eten en verwenden hem met kattensnoepjes. De kat was volmaakt gelukkig.
                Tot het moment dat hij een nieuwe huisgenoot kreeg. De mensen waren gek geworden. Wie brengt nou een hond in een huis dat al een kat heeft? Het katje verzette zich uit alle macht. Hij blies keihard en trok zijn rug zo hoog mogelijk op in de hoop de hond te verjagen, maar het hielp niet. Wat moest hij doen, opnieuw zijn biezen pakken? Nee, hij wilde niet terug naar zijn zwerversbestaan. Dus hij gedoogde de hond. Dat stomme beest snapte niks van hem. De hond wilde steeds met de kat spelen en sloeg met zijn lompe, grote poten op het tere lijfje van de kat. De kat krijste, hing met zijn nagels in de vacht van de hond en krabde de kattenmepper over zijn neus.
                Toen bedacht de kat dat hij de hond ook in zijn voordeel kon gebruiken. Hij commandeerde de hond het terrein van de kat te bewaken. In de tuin mochten geen andere katten komen, op de vriendjes van de kat na. In het vervolg verjoeg de hond alle andere katten. Als beloning mocht de hond aan de kat ruiken en wandelde de kat mee wanneer de hond uitgelaten werd. Helaas verloor de kat zijn huisdier enkele maanden geleden. Kapot van verdriet nam ook de kat afscheid van de mensen. Hij is nu op reis naar zijn maatje.

bottom of page