top of page
Een nieuw begin
Een nieuw begin

blog

27 maart 2024

Ik hou van symboliek. Een ouroboros, Oudgrieks voor staarteter, wilde ik van mijn oude trouwring en verlovingsring laten maken. Een slang die in zijn eigen staart bijt en dus zichzelf opeet. Symbool van de eeuwige cyclus, het nieuwe kan niet zonder het oude bestaan. Een prachtige manier om mijn oude ringen en de steentjes uit mijn oude verlovingsring met me mee te dragen. Ik ging dus naar de juwelier. Hij kon en wilde het hangertje van de ouroboros wel voor me maken. Voor 1500 euro. Zoveel hou ik nou ook weer niet van symboliek.

 

Een nieuw sieraad gemaakt van het oude gaat er echter wel komen. Ik vind het mooi symbolisch dat ik het met Pasen heb. Pasen staat immers voor een nieuw begin. Vandaar al die kuikentjes en eieren die je met Pasen ziet. Christenen vieren dan de wederopstanding van Jezus Christus, Joden de bevrijding van het Joodse volk uit de slavernij. Pasen is hoe dan ook een nieuw begin. Ook voor mij.

Heel graag wil ik met dit sieraad het oude deel van mijn leven achter me laten en verder bouwen aan het nieuwe. De ellende van het verleden laat ik graag achter me, maar vol liefde draag ik de goede herinneringen met me mee. Het nieuwe kan niet bestaan zonder het oude.

Lees ook:

Het vuur uit mijn huwelijk
bottom of page