top of page
Een poes en een kater

Foto: Marco Kolsteeg

Een poes en een kater

blog

20 maart 2024

   ‘Het kost 600 tot 800 euro’, zei de dierenarts midden in de energiecrisis.

Mijn ogen werden groot. Dat geld had ik eenvoudigweg niet. En 800 euro om het tandsteen van je kat weg te laten halen, dat zijn toch geen normale bedragen meer. Mijn eigen tandarts is vele malen goedkoper. Het tandsteen hoefde niet direct verwijderd te worden, maar het moest wel een keer. Bij gebrek aan financiële middelen besloot ik het dan ‘wel een keer’ weg te laten halen. Een slecht vrouwtje voelde ik me. Als je niet voor een huisdier kunt zorgen, moet je geen huisdier nemen.

 

Begin dit jaar kwam mijn kat weer bij de dierenarts. Ze had ontstoken tandvlees; het tandsteen moest nu echt verwijderd worden. Ik had net een mooi bedrag teruggekregen van de belasting, dus gelukkig had ik het geld nu wel. Mijn kat werd onder narcose gebracht, er werd tandsteen verwijderd, er werden kiezen getrokken. De rekening viel nog hoger uit dan was voorspeld. Ruim 800 euro was ik kwijt. Mijn kat was ruim een week lang van slag door de narcose. In het begin hield ik haar maar binnen, want ze viel regelmatig om en botste tegen deuren en meubels aan. Volledig gedesoriënteerd was ze; zielig vond ik het.

 

Inmiddels gaat het gelukkig weer goed met Nicky. Ze loopt weer normaal en eet ook goed. Met mijn poesje gaat het sinds de ruim 800 euro weer goed. Ik heb sinds die tijd niet alleen een lieve poes maar ook een enorme kater.

Lees ook:

Een kattenleven
bottom of page