top of page
Eeuwige roem

Lees ook:

De stem van de hoofdstad
Eeuwige roem

blog

19 september 2018

Mijn moeder sloeg het er met de paplepel in: na het plassen handen wassen. Gehandicapten krijgen kennelijk geen vieze handen van het plassen; het invalidentoilet van een restaurant was te klein om mijn rolstoel te draaien van de wc-pot naar de wastafel. De nieuwe eigenaar van een eetcafé maakte het nog bonter. Niet alleen ontbrak een wc voor mindervaliden, hij verwijderde zelfs de perfect aangepaste rolstoelopgang. Rolstoelen, maar ook rollators, kinderwagens en buggy’s zijn bij deze horeca-uitbater niet welkom.
               Directeur van RTV Zaanstreek Bert van Galen nodigde mij uit op televisie. Helaas bleek de lift kapot en de eigenaar van het pand weigert hem te repareren. Ook hier zijn handicappers niet welkom. Mijn kans op eeuwige roem is dus verkeken. Bert nodigde mij vervolgens uit voor de radio; dat kan immers telefonisch. Behalve voor AmsterdamFM en de Bunschoter ben ik nu ook columnist voor RTV Zaanstreek. Iedere vrijdag lees ik om 12.55 uur live een column voor in het radioprogramma ‘Zaanstreek vandaag’ en iedere dinsdagochtend wordt hij tussen 7 en 9 uur herhaald in het programma ‘Fris in de morgen’ van Hielke Bruinink.
               Tot slot moet ik mijn excuses maken. Mijn moeder werd slachtoffer van mijn drang naar een leuke inleiding. Zoiets als ik schreef, zou mijn moeder nooit doen. Sorry, mam, met de paplepel heb je me nooit geslagen. ;)

bottom of page