top of page
Emancipatie in Oeteldonk
Emancipatie in Oeteldonk

blog

7 februari 2018

Eindelijk heeft, of had, een Vlaamse journalist de ballen om een keuze te maken. En meteen drijft René van der Gijp er de spot mee. Schande, die transgendergrap in Voetbal Inside! Transgenders hebben het immers al moeilijk genoeg. Ze weten niet wat ze moeten kiezen, de dames- of de heren-wc. Een jongetje of een meisje worden of blijven. En dan zijn ze ook nog het mikpunt van spot. Kom op, mensen, niet te serieus allemaal. Satire moet kunnen.
               Oeteldonk is erg open-minded wat dit betreft. Al jaren gewend aan mannen in vrouwenkleren. Hendrien, de huishoudster van de Peer, is immers een kerel verkleed als dienstmeisje. Net als bij de oude Grieken worden alle rollen in het Oeteldonkse spel gespeeld door heren. Inmiddels leven we echter duizenden jaar later dan de oude Grieken, dus wellicht is het tijd voor vooruitgang. Geëmancipeerd kunnen we Oeteldonk op dit moment niet noemen. Alhoewel vrouwen tegenwoordig wel Minister kunnen worden, is een dame in de Geminteraod nog steeds niet denkbaar. Laat staan een Prinses die jaarlijks afreist naar Haar Zomerpaleis.
               Nu heb ik van horen zeggen dat Prins Amadeiro XXV en Zijn Adjudant dit jaar afscheid nemen. Natuurlijk zal ik daar de nodige traantjes om laten, maar het lijkt mij wel een mooi moment om Zijn stokje over te dragen aan een vrouw. Vanaf 2019 wordt Knillis onthuld door Prinses Amadeira I.

Lees meer over:

Oeteldonk
bottom of page