top of page
Flikkertikker Poetin

Lees ook:

Oranjegekte
De andere wang
De Koude Oorlog II
Flikkertikker Poetin 

​blog

12 februari 2014

We doen het goed. De Spelen zijn nog niet begonnen of we hebben twee keer een volledig Nederlands podium. Twee keer brons, zilver en goud voor onze schaatsers. Ook schaatsster Ireen Wüst doet het goed en verovert een gouden plak. We staan zelfs even op de eerste plaats in het medailleklassement, we zijn door het dolle heen.
                 Onze nieuwe, beste vriend Poetin deelt in de feestvreugde en komt speciaal naar het Holland Heineken Huis om de biseksuele Ireen Wüst te knuffelen en te feliciteren. Wie durft nu nog te beweren dat Poetin een homohater is? Ons echte brons, zilver en goud zijn in Sotsji om de sporters toe te juichen. Youp vertelde me dat Obama zijn werkster stuurde en Merkel haar chauffeur, maar wij gunnen Poetin ook wat leuke kiekjes.
                Koning Willem Bier en zijn Argentijnse schone, van huis uit bekend met verdwijnende critici, verwelkomen Poetin met een biertje in het Holland Heineken Huis. De premier drinkt wodka met hem en dat is natuurlijk allemaal niet voor niets. Schooljongetje Rutte trekt de stoute schoenen aan en vraagt Poetin iets aan de anti-homowet te doen. Uiteraard kan flikkertikker Poetin kort na het succesvolle Nederland-Ruslandjaar niet om dit verzoek heen.
                In dat jaar werden wat diplomaten, journalisten en activisten opgepakt en mishandeld, een fotograaf en een schrijver mochten Rusland niet in (zou ik nu nog een visum kunnen krijgen?), maar dat mag de pret niet drukken. Wij hebben er alle begrip voor dat Rusland mensen opsluit in strafkampen in Siberië, in wegkijken zijn we van oudsher goed. Net voor de Spelen creëerden de Russen nog wat extra ruimte in de kampen door de dames van punkband Pussy Riot vrij te laten. Zou de man die verantwoordelijk is voor de bij de openingsceremonie niet geopende vijfde ring hun plaats hebben ingenomen?

bottom of page