top of page
Help! Ik heb een droom
Help! Ik heb een droom

blog

18 mei 2016

Vanwege het grote geld? Zou leuk zijn, maar die kans is te verwaarlozen. Om de eer? Nu het voor iedereen bereikbaar is met print-on-demand, telt dat niet meer. Omdat ik iets te vertellen heb? Ja, inderdaad. Iets waar andere mensen wat aan kunnen hebben, ter lering en vermaak. Of is dat erg arrogant? Trouwens ook omdat ik niet dood kan gaan voordat ik dit van mijn bucketlist heb afgestreept. Al wou ik met het eerste nog even wachten.
                Ik geef het dus toe: ik ga een boek schrijven. Al sinds ik een meisje was, is het mijn droom en ik denk dat ik inmiddels genoeg schrijfervaring heb opgedaan. Na bijna drie jaar bloggen en ruim een jaar online korte verhalen schrijven heb ik immers aardig wat meters gemaakt. Ook heb ik nu behoorlijk wat trouwe volgers die hopelijk, naast mijn online teksten, ook een roman van mijn hand willen lezen. Een collega-schrijfster adviseerde me aan zoveel mogelijk mensen te vertellen dat ik aan een boek werk. Als stok achter de deur. Ik wil immers niet moeten opbiechten dat ik de pen erbij neergooi. Dus zodat ik het niet opgeef als het een beetje lastig wordt.
                Mijn doel is mijn roman voltooid te hebben op het moment dat ik vijf jaar serieus (lees: op regelmatige basis) aan het schrijven ben. Dus vijf jaar na mijn eerste blog: 17 juli 2018. Dat geeft mij ruim twee jaar om het boek te schrijven en volgens mij moet dat haalbaar zijn. Nu dus de eerste fase: de onderwerpskeuze. En daarvoor wil ik jullie hulp inroepen, lieve lezers. Waarover zouden jullie graag een boek lezen van mijn hand? Wat mag er in jullie optiek absoluut niet in ontbreken? Helpen jullie me met mijn droom?

Lees ook:

Dat kleine rode fietsje
bottom of page