top of page
Het schuurt
Het schuurt

blog

19 december 2018

Teleurgestelde gezichtjes toen mijn neefjes mijn cadeau uitpakten. Liever Brandweerman Sam, Stef Stuntpiloot of Transformers dan een boek. Laat staan een boek dat ze de komende tien jaar toch niet konden lezen. Het plaatje op de voorkant was nog wel leuk, maar verder was er geen bal aan. Een rotgeschenk. Gelukkig is alles gefilmd en kunnen ze later als ze groot zijn nog eens terugkijken hoe ze het symbolische eerste boek in ontvangst namen. Wanneer ze oud genoeg zijn om de verhaaltjes te lezen.
               Mijn verhalenbundel over de liefde werd gelanceerd in de bibliotheek van Amersfoort. Mijn debuut. Lezers, familie, vrienden, buren en kennissen woonden de middag bij. Mijn uitgever Inanna van den Berg presenteerde het programma en toonde de boektrailer waarin de cover en de titel voor het eerst werden onthuld: Het schuurt. Emma Lou trad op en zong op prikkelende  wijze over de liefde. Bert van Galen, die mijn uitgever en mij bij elkaar bracht, interviewde mij voor RTV Zaanstreek. Ook vuurde hij vragen af op Rianne Taal, de maakster van het kunstwerk op het boek. We toostten met een glas Kir Royal op de liefde.
               Een lange rij mensen smeekte vervolgens om mijn aandacht. Ik deed mijn best iets leesbaars neer te krabbelen en signeerde de boeken. With a kiss.

Lees ook:

Eenzaam
bottom of page