top of page
Eenzaam

Lees ook:

Vroeger een jongetje
De stem van de hoofdstad
Mijn uitgever
Eenzaam

blog

6 juli 2016

Met een ganzenveer in zijn hand staart de schrijver dromerig voor zich uit. In een klein, aftands zolderkamertje werkt hij aan zijn nieuwe verhaal, roman, dichtbundel of toneelstuk. Grote namen als Vondel, Bredero en Constantijn Huygens komen boven. Of uit recenter vervlogen tijden Harry Mulisch, Gerard Reve en Willem Frederik Hermans. Romantische beelden van een eenzaam beroep. Schrijven doe je niet, omdat je zo enorm van samenwerken houdt.
                Toch besloot ik me eens onder de mensen te begeven en naar de hoofdstad te gaan. Ik mocht daar in de bibliotheek aan het IJ twee columns voorlezen op AmsterdamFM. Tot mijn grote verrassing trof ik in de uitzending uitgever Inanna van den Berg. We zijn al een tijd virtueel bevriend en nu bleek dat het ook in het echte leven klikt. We besloten snel eens verder te praten om te kijken of een samenwerking mogelijk is. Daar gaat Inanna nog een hele kluif aan hebben, want zoals gezegd is samenwerken niet mijn sterkste punt.
                Presentator Bert van Galen kan erover meepraten dat ik niet de makkelijkste ben. Toch wil hij me nog steeds ontvangen in zijn uitzendingen. Dus zo onmogelijk zal ik wellicht niet zijn. Volgende week mag ik wederom een column voorlezen op AmsterdamFM. Daarnaast hebben Bert en ik besloten dat er binnenkort weer blogs van mijn hand verschijnen op Nieuws.nl. Waar zo’n middagje hoofdstad al niet goed voor is. Misschien moet ik de eenzaamheid vaker achter mij laten en wat meer doen aan netwerken. Maar wanneer kom ik dan nog aan schrijven toe?

bottom of page