top of page
Het eindstadium van MS

Lees ook:

In de wieg en op je sterfbed.jpg
Het eindstadium van MS

blog

8 december 2021

‘Je zit nu in het eindstadium van MS. Je moet er maar eens over nadenken hoe en of je zo verder wil.’

Mijn ogen werden groot. Adviseerde die kerel me nu serieus om euthanasie te overwegen? Ik voelde me doodziek, dus het drong maar half tot me door wat de vaatchirurg tegen me zei. En ik was al zeker niet in staat om in het verweer te komen tegen de arts.

 

‘s Avonds las ik de papieren door die het ziekenhuis me mee had gegeven. Daarin stond dat er werd gedacht aan een botontsteking van mijn stuit. Ik vroeg me af waarom de vaatchirurg me geen antibiotica had voorgeschreven. De huisarts deed dat diezelfde avond gelukkig onmiddellijk. Kort daarna voelde ik me beter en ging de wond vooruit.

 

Een week ging voorbij voor ik ten volle tot me door kon laten dringen wat de vaatchirurg tegen me had gezegd. Volgens de man zat ik in het eindstadium van MS. Niet gehinderd door enige vorm van voorkennis was de vaatchirurg op de stoel van de neuroloog gaan zitten om een nogal boude uitspraak te doen: ik bevond me in het eindstadium van MS. Een neuroloog had je kunnen vertellen dat MS geen eindstadium kent. Aan MS ga je namelijk niet dood.

bottom of page