top of page
Hobbelig ritje

Lees ook:

You really look SEX
Hobbelig ritje

​blog

20 november 2013

Voor mensen met een dwergenfetisj vormen de obers op Lanzarote een absolute toeristische trekpleister. Als je een voorliefde hebt voor maanlandschap, kom je op Lanzarote ook zeker aan je trekken. Voor mensen met een stekelig karakter is de cactustuin een must see en liefhebbers van een hobbelig ritje kunnen zich uitleven met een kamelenrit op een dromedaris (waarom zo’n rit geen dromedarisrit heet, is mij een raadsel). Voor alle anderen is er de winterzon terwijl het in Nederland met bakken uit de lucht komt.
            Samen met een vriendin onvluchtte ik de korte, donkere, Nederlandse dagen en vertrok naar de Canarische eilanden. Op onze vlucht werden we vergezeld door enkele grijze kopjes die aanzienlijke wachttijden veroorzaakten. Want ja, over een weegschaal beschikt alleen de jongere generatie en als je dan moet bijbetalen voor je te zware bagage, accepteer je dat natuurlijk niet zonder meer.
            Toch lijken ook sommige dertigers niet over een weegschaal te beschikken. Zoals mijn buurvrouw in het vliegtuig. Ken je dat? Je zit in de bus, de trein of het vliegtuig en naast je neemt een tientonner plaats waardoor er voor jou opeens nog maar een halve plaats overblijft. Ik had een perfect plekje aan het gangpad… tot mijn buurvrouw mijn halve plaats in beslag nam. Haar dijen duwden de armleuning tussen ons omhoog en rolden zich uit op mijn stoel. Mijn buurvrouw keek nogal verstoord toen ik me bij het opstaan afzette op de armleuning en de leuning dus in haar been duwde. Oeps, maar ik voelde niet de behoefte mijn excuses aan te bieden.
                Op Lanzarote was het heerlijk weer. Overdag lagen we bij het zwembad in de zon en ’s avonds aten we een hapje aan de jachthaven. Verder hebben we werkelijk niets gedaan. Normaal gesproken vind ik altijd dat ik ook iets cultureels moet doen, maar op Lanzarote voelde ik die behoefte niet ondanks de vele toeristische hoogtepunten. Waarschijnlijk gaan we volgend jaar weer naar de winterzon op Lanzarote. Misschien maken we dan wel zo’n hobbelig ritje door het maanlandschap.

bottom of page