top of page
Hoerenloper

Lees ook:

Gigolo voor jou
Hoerenloper

blog

21 september 2016

Fantaseren over gigolo’s kan ik wel. Maar jullie vermoedden het waarschijnlijk al: in de praktijk betaal ik niet om mij door een man te laten verwennen. Daar zit je dan als schrijfster zonder goed verhaal. En in mijn verhalenbundel over de liefde hoort de betaalde liefde wel thuis. En nu? Een oproep in de social media voor goede verhalen levert ongetwijfeld vooral veel flauwe grappen op. Dus eerst maar eens denken wat ik er wel van weet.
                Mijn eerste kennismaking met de betaalde liefde was het boek ‘Het verrotte leven van Floortje Bloem’. Fascinerend vond ik het hoe Floortje door haar zus in de prostitutie belandde. En de logica kon ik zelfs volgen. Want als je dan toch seks hebt, kun je er net zo goed geld voor vragen. Mijn tweede kennismaking met hoerenbezoek was ook in de literatuur. ‘Vals licht’ waarin een student Nederlands naar de hoeren gaat en zelfs een relatie krijgt met een dame van plezier. Beide boeken bevatten fascinerende verhalen, maar het blijft fictie. Alhoewel ik natuurlijk niet weet waar de schrijvers Yvonne Keuls en Joost Zwagerman hun inspiratie vandaan hebben gehaald.
                Mannen lopen er doorgaans niet mee te koop, dus zie maar eens een echte hoerenloper te vinden. Er heerst nog steeds een taboe rondom het oudste beroep van de wereld. Opeens schoot mij een collega-schrijver te binnen die me weleens over zijn hoerenbezoeken had verteld. Hem moest ik spreken. Hij werd mijn inspiratiebron. Ik belde hem op en hij was bereid zijn ervaringen met mij te delen. Op voorwaarde dat ik zijn privacy met mijn leven zou bewaken. Niet nader te noemen schrijver, bedankt voor je inspirerende verhalen. Laat iedereen nu maar zoeken in mijn netwerk. Ik ben benieuwd hoeveel schrijvers berichten zullen ontvangen.

bottom of page