top of page
Jóuw huis

Lees ook:

Bossche bollen en tequila
Jóuw huis

blog

1 juni 2022

De tig zat nog niet eens in mijn leeftijd. Rode wodka-Red Bull was hét drankje. Ik had hard gewerkt en kon wel een boost gebruiken tijdens het stappen. Dus grote hoeveelheden van het hippe energiedrankje nam ik tot mij. Ik werd zo hyper dat ik niet in de gaten had dat ik ook alcohol dronk. Met ander horecapersoneel ging ik zoals iedere zondag na het werk naar een populaire discotheek. Zondagavond was horeca-avond. Wat voelden wij ons cool (hét woord dat ouderen niet mochten gebruiken) met alle barmannen, barvrouwen, bedieningsmedewerksters en kroegeigenaren!

 

Na sluitingstijd van de discotheek deed ik met een collega nog een afzakkertje in de zaak waar we werkten. Cool als we waren, hadden wij immers de sleutel. Het werden meerdere afzakkertjes en uiteindelijk kuste hij me. Ik was hyperactief en dronken, dus natuurlijk zoende ik hem terug. In deze tijd zou een man bang geweest zijn voor een #metoo-affaire, maar in die tijd had niemand daar nog van gehoord. In het ergste geval kon een man een klap in zijn gezicht verwachten. Ik vond mijn collega echter leuk, of in ieder geval leuk genoeg om in een dronken bui mee te kussen.

 

Mijn collega vroeg me of ik met hem mee naar huis ging. Hij woonde vlakbij in de stad en had al een eigen huis, vertelde hij me. Ik ging met hem mee en hij liet me het huis zien. Ik was verbaasd dat hij zo’n ouderwetse smaak had. We gingen naar zijn slaapkamer en lagen in zijn bed. Vreemd dat hij een eenpersoonsbed had. Als ik later een eigen huis bezat, kocht ik zeker een tweepersoonsbed. Of we van elkaar genoten hebben, zou ik je niet kunnen vertellen. Het hoogtepunt van de nacht staat me echter nog levendig voor de geest.

‘Shit! Dat zijn mijn ouders, die zijn eerder terug van vakantie.’ Hij vloog opeens uit bed.

‘Wat doen ze hier? Het is toch jóuw huis?!’

bottom of page