top of page
Lange lezer
Lange lezer

blog

20 februari 2019

Een droom die uitkomt om mijn boek in de winkel te zien liggen. Recht onder de boekentop-10 van Bruna. Eronder, helaas niet erin. Maar alles heeft zijn tijd. Een lezer adviseerde me mijn boek stiekem op de eerste plaats te zetten. Ik schoot in de lach; briljant idee maar ik kan vanuit mijn rolstoel niet bij het bovenste plankje naast de 1. Dus nu zoek ik een behulpzame lange lezer.
               In de webshop van verschillende boekhandels had ik mijn boek al zien liggen, maar om ‘Het schuurt’ daadwerkelijk  in mijn handen te houden in de winkel is wel heel bijzonder. Met de eigenaar van de Bruna-winkel sprak ik over een eventuele lezing, maar zijn ervaring met andere schrijvers is dat daar vrijwel niemand op afkomt. Zonde van de tijd en energie. Wim van de Geest vroeg me wel de boeken te signeren. Dus schreef ik er een speciale tekst in uit een van de verhalen en plaatste mijn handtekening.
               Een plaats in de boekentop-10 is mijn nieuwe doel. Ik weet nog niet helemaal hoe ik dit ga bereiken, maar BN’er worden schijnt de kansen te vergroten. Dus ik ga zingen, dansen of presenteren. Ach welnee, ik wil dat mensen me lezen omdat ze mijn verhalen goed vinden. Ik moet alleen nog iets bedenken om de aandacht op me te vestigen. Saskia Noort, Heleen van Royen, Kristien Hemmerechts. Mijn generatie ontbreekt nog bij de bekende schrijfsters, dus werk aan de boekwinkel.

Lees ook:

Het schuurt
bottom of page