top of page
Mopperblog

Lees ook:

Zwavelstokjes en warme chocolade
Mopperblog

​blog

16 december 2015

Ik ben er klaar mee. Het is donker als ik opsta, donker als ik naar bed ga en daartussenin is het eigenlijk niet heel veel beter. Gezellig, die donkere dagen voor kerst. Ik vind er niks aan. Het maakt me somber. Nee, ik ben niet depressief. Ik zie gewoon even niet zoveel lichtpuntjes, behalve die van mijn kerstverlichting dan. En zelfs daar baal ik van, want met kerst hoort het koud te zijn en er hoort sneeuw te liggen. Knus met een beker warme chocolade voor de open haard. Maar met deze temperaturen fik je weg als je dat doet. Ik zei al dat er geen lichtpuntjes zijn.
                Dus daarom heb ik mijn eigen baken van hoop aangeschaft, een daglichtlamp. Philips zegt dat je je energieker voelt met natuurlijk licht en dat de lamp energie geeft zoals helder daglicht. Dus zit ik nu iedere dag braaf voor mijn lichtje te wachten op het lumineuze moment dat ik me net zo vrolijk voel als midden in de zomer. Dat ogenblik laat voorlopig echter nog op zich wachten. Ik zal maar niet boos worden op Philips vanwege hun advies. Wij van Philips adviseren Philips. Verspilde energie.
                Maar er is licht aan het eind van de tunnel. De zonnewende is nabij. Over een week beginnen de dagen alweer te lengen. Maar maak je niet al te blij. Ik blijf voorlopig in ieder geval nog even mokken. Na de kortste dag krijgen we namelijk nog net zo’n lange, donkere periode. Ik haat donker.

bottom of page