top of page
Narcist en psychopaat
Narcist en psychopaat

blog

8 februari 2017

Inspiratie zocht en vond ik vorig jaar op dating-app Tinder. Wat heet? Het werden zelfs meerdere columns en korte verhalen. En nog steeds word ik af en toe benaderd door mannen die mij via Tinder hebben gevonden. Ze kunnen me immers eenvoudig traceren aangezien het adres van mijn site in mijn profiel staat. Hoe makkelijk wil je het hebben? Geen match en toch contact.
                Dat dacht een man vorig jaar ook. Hij had gelezen dat ik schrijfster ben en wilde graag dat ik een boek over hem zou schrijven. Zijn leven was namelijk net een film, aldus de man zelf. Mensen zouden hem niet geloven als hij het ze zou vertellen. Nou is de werkelijkheid meestal spannender, opwindender, verdrietiger dan een schrijver kan verzinnen. Dus ik geloofde de man. Hij vertelde me de mooiste verhalen. Ik wou dat ik zoveel verbeelding had. Ja, fantasie. Want na een tijdje kreeg ik mijn twijfels over wat de man vertelde. Het was allemaal iets te mooi, net wat te bizar.
                Vandaag kreeg ik bericht van een vrouw die zag dat ik op Facebook met hem bevriend ben. Ze waarschuwde me voor hem. Hij was een narcist, een psychopaat en ik moest niet geloven wat hij allemaal vertelde. Nou deed ik dat toch al niet, dus ik bedankte haar voor de waarschuwing. Direct daarna benaderde hij me, terwijl we al maanden geen contact meer hadden. Of ik vandaag een bericht had ontvangen van een ex die hem stalkt. Misschien moet ik de connectie met hem toch maar warm houden. Het levert tenslotte wel de betere verhalen op.

Lees ook:

LIefdesverdriet
bottom of page