top of page
Ouder en wijzer

Lees ook:

Ode aan mijn Groningse studententijd
Ouder en wijzer

​blog

11 juni 2014

Wonderlijk dat ik nog vrienden over heb, dat er nog mensen zijn die met mij om willen gaan. Als je contact met mij hebt, loop je altijd het risico dat ik over je blog en het is niet gezegd dat je daar positief uit springt. Bovendien is het maar zeer de vraag of ik je privacy zal waarborgen, dus wees gewaarschuwd.
                Deze week heb ik weer een nieuw slachtoffer. Ik ging borrelen en een hapje eten met iemand die ik ken uit mijn Groningse studententijd. We hadden elkaar jaren niet gezien. We werkten destijds allebei in de horeca en gingen na ons werk vaak samen de kroeg in. We hebben een geweldige tijd gehad, maar we hadden niet zo’n goede invloed op elkaar. We rookten en dronken te veel en we haalden nachten door.
                In een kroeg in Zwolle memoreerden we die tijd en al snel voelde het weer als vanouds. We zijn nu natuurlijk allebei een stuk ouder en wijzer (vooral ouder), maar al bij het borrelen bleken er nog behoorlijk wat wilde haren over te zijn. Niet veel later haalde mijn date een pakje sigaretten om mij vervolgens verwijtend toe te werpen: ‘Door jou ben ik ook nog aan het roken!’ Nou weet ik wel dat ik lang niet altijd het beste in mensen naar boven haal, maar om mij overal de schuld van te geven, gaat ook wat ver.
                Uiteraard lukte het mij toen ook niet om mezelf te beheersen, dus ik rookte gezellig mee. Nou vraag ik je, wie heeft er nu eigenlijk een slechte invloed op wie? Verstandig was het natuurlijk niet, maar soms wil je ook niet verstandig zijn. Soms wil je gewoon je hart volgen en ik denk dat we dat allebei gedaan hebben. Wat mij betreft was deze avond zeker voor herhaling vatbaar, dus ik hoop dat we nog veel vaker samen onverstandig zullen zijn. Of zou ik het nu met mijn blog verpest hebben?

bottom of page