top of page
Potloodventers

Lees ook:

De Stille Dichter
Slipje van een schrijfster
Potloodventers

blog

27 januari 2016

Volgens mijn zusje moet ik een vergelijkend warenonderzoek gaan doen. Zelf denk ik aan een worst wall of fame. Het was weer raak. Wederom vond een man het nodig mij een naaktfoto te sturen, zij het dat hij hem zelf censureerde. Met een handdoek verhulde hij het werkelijke formaat van zijn gefrustreerde vriend. En ook de komkommer die onder de handdoek schuil ging.
                Boos was ik om de zoveelste virtuele, seksuele intimidatie. Wat bezielt die mannen? Uit kwaadheid deelde ik de foto op Facebook en tagde de online potloodventer in het bericht. Ik geloof niet dat hij erom kon lachen. Hij verwijderde de tag en ontvriendde mij. Kennelijk wond het hem niet op zichzelf in het openbaar te tonen. Potloodventers hopen op een schrikreactie van individuele vrouwen. Dat geeft ze het gevoel wel degelijk te kunnen imponeren en intimideren. En dat is dan weer goed tegen hun eigen onzekerheid.
                Doordat ik het plaatje openbaar maakte, bleek dat veel meer vrouwen dezelfde prent van hem hadden gekregen. Schrijfsters, kunstenaressen, vrouwelijke musici. Allemaal mensen die de publiciteit opzoeken. Hoogst verbaasd was ik over de reactie van een enkele vrouw, die de foto zelf niet van hem had gekregen. Volgens haar had ik zijn portret niet zomaar mogen delen. Ik had zijn tere zieltje moeten beschermen en de beeltenis voor mezelf houden. Ja, dat klinkt wel redelijk. Die kerels vragen mij immers ook of ik hun blote pik wil zien alvorens ze mij een kiekje ervan sturen. Toch is dat mijn eigen schuld, naar het schijnt. Dat krijg je ervan als je zoveel Facebookvrienden accepteert. En als je een kort rokje draagt, vraag je erom verkracht te worden. Ik zie de logica.

bottom of page