top of page
Prutser

Lees ook:

Voor oude mensen
Prutser

blog

2 augustus 2017

Als de artsen het niet meer weten. Als je volledig door de medische mangel wordt gehaald. Als je vrijwel ieder denkbaar medisch onderzoek hebt gehad. En ze hebben nog steeds geen idee wat er met je aan de hand is. Wat moet je dan? De artsen verwijten dat het een stel prutsers is? Nou, ik kan je vertellen dat dat heerlijk oplucht.
                Al geruime tijd ben ik doodziek. Voel ik me hondsberoerd. Maar uit alle tests blijkt dat ik gezond ben. Dus de huisarts is ten einde raad. Ze stuurde me daarom naar de neuroloog. Ik heb immers multiple sclerose en dat is een mooie kapstok voor tal van medische klachten. De neuroloog wees de MS als oorzaak echter resoluut van de hand en stuurde me terug naar de huisarts. Die me vervolgens verwees naar een internist. Die weet het vooralsnog ook niet en vraagt zich nu af of het niet toch de MS is. En dus zijn we weer terug bij af.
                Gek word ik ervan. Maar ja, wie ben ik om de artsen iets te verwijten als ik het zelf ook niet begrijp? Daarom dook ik de medische literatuur in en jullie raden het waarschijnlijk al: ik kom er eveneens niet uit. Althans, ik heb wel artikelen gevonden over mijn huidige klachten bij andere MS-patiënten. Maar ja, er zijn ook MS’ers te vinden met kanker, met hart- en vaatziekten, met Crohn en ga zo maar door. Het voert een tikkeltje te ver om dat allemaal aan de MS te wijten. Wat een rotziekte het ook is. Dus rest mij weinig anders dan in de medische molen blijven zitten en hopen dat een arts een briljante ingeving krijgt. En natuurlijk mopperen dat ik zelf ook een prutser ben.

bottom of page