top of page
Puberhormonen

Lees ook:

La langue de l'amour
Puberhormonen

blog

22 juni 2016

Aan het eind van hun tienerjaren sluiten de meeste mensen hun puberteit af. Althans, dat beweren ze. Mij is dat niet gelukt. Zo realiseerde ik me bij het kijken naar de clip ‘Sex’ van Cheat Codes & Kriss Kross Amsterdam. Het origineel van Salt-N-Pepa uit 1992 liet de puberhormonen door mijn lijf gieren. Ik zat in de onderbouw van de middelbare school toen ‘Let’s talk about sex’ op 1 stond in de Top 40. Zelf had ik weliswaar nog geen ervaring, niet eens een kusje gehad van een jongen, maar het nummer sprak tot mijn verbeelding. Gebiologeerd bekeek ik de clip vanaf de bank in mijn ouderlijk huis. Schoenen op tafel, fles cola op de grond en zak chips op schoot.
                Kennelijk ben ik dat niveau nooit ontstegen, want ook de videoclip ‘Sex’ uit 2016 fascineert me. De nette juf die allerlei seksuele handelingen nabootst voor de klas doet me terugdenken aan mijn eigen jaren als lerares. Nee, begrijp me niet verkeerd. Ik gaf voornamelijk saaie lessen Nederlands die zelfs een puberbrein niet op hol doen slaan. En ik ging zeker niet zo bevallig op mijn bureau zitten als die juffrouw uit de clip. Alhoewel ik ook bij voorkeur zittend op een tafel met mijn leerlingen praatte.
                Opeens schoot die leerling uit 6 vwo me weer te binnen. Een slimme, charmante jongen met andere interesses dan school. En schoolresultaten navenant. Precies het type waar ik vroeger van gedroomd zou hebben. Altijd bleef hij hangen na de les en vertelde me hele verhalen. Hij verliet mijn lokaal pas na mijn ‘Hup, wegwezen! Naar je volgende les!’ Ik zie mezelf nu opeens heel anders daar op dat bureau.

bottom of page