top of page
Simpele alfa

Lees ook:

Revalideren
Simpele alfa

blog

20 juni 2018

Te dom ben ik om deze logica te volgen: poliklinische revalidatie kan niet poliklinische revalidatie opvolgen. Er zitten beperkingen aan de cognitieve vermogens van een schrijfster. Een studie politicologie of geneeskunde had me vast geholpen om het benodigde abstractieniveau te bereiken. Maar helaas, ik ben een simpele alfa. In mijn studie Nederlands hebben ze me wel uitgelegd dat het logisch is dat mijn vader dood is als ik mijn vader vermoord heb, maar waarom dagbehandeling in een revalidatiecentrum niet gevolgd kan worden door dagbehandeling in een ziekenhuis, begrijp ik niet. Zeker niet omdat poliklinische revalidatie in het ziekenhuis wel gevolgd kan worden door poliklinische revalidatie in het revalidatiecentrum.
               Maanden stond ik op de wachtlijst voor het revalidatiecentrum. Maanden waarin ik doodziek was door een holteontsteking. Dus dolblij was ik toen ik in april niet meer ziek was en naar het revalidatiecentrum kon. Ik kon eindelijk gaan opbouwen en dat was hard nodig; mijn lichamelijke conditie was dramatisch door het lange ziek zijn. De revalidatieafdeling van het ziekenhuis had me verwezen naar het revalidatiecentrum, omdat daar meer mogelijkheden zijn. En terecht, zo bleek. Op het revalidatiecentrum lukte het me weer wat conditie op te bouwen met behulp van speciale fitnessapparatuur. Dus nu kan het echte revalideren beginnen. Of nee, toch niet. Over een tijdje moet ik alweer weg van het revalidatiecentrum. Oké, dan ga ik terug naar het ziekenhuis, besloot ik. Inmiddels is mijn conditie goed genoeg om daar verder te kunnen revalideren. Maar nee, dat mag niet.
               Boos of verdrietig of gefrustreerd kan ik erom worden, maar ik heb besloten dat niet te doen. Verspilde energie. Energie die ik beter kan gebruiken om te revalideren. Voorlopig kan ik nog terecht op het revalidatiecentrum en straks… Nou ja, dat zie ik dan wel. Ik ga in ieder geval door met trainen, met of zonder hulp. En misschien ga ik ook wel medicijnen studeren of politicologie. Ik haat het als ik dingen niet begrijp.

bottom of page