top of page
Spam

Lees ook:

Pasjes als granaatscherven
Spam

blog

20 september 2017

Ik haat het als mijn mailbox volstroomt met nieuwsbrieven en andere reclame. Je meldt je ergens voor aan op een website of je krijgt een klantenpas in een winkel en hup, je hebt weer een hoop spam te pakken. Minstens een half uur per dag was ik kwijt aan het deleten van alle ongevraagde mails. Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik er een dag aan besteedde om me overal voor af te melden. Bijna overal dan. Op een paar nieuwsbrieven na die me echt interesseren.
                Enkele maanden geleden gaf een volger en marketingdeskundige me het advies te beginnen met een nieuwsbrief. Daarmee zou ik een nieuwe groep volgers kunnen aanboren. Mensen die niet actief zijn in de social media. Of mensen die dat wel zijn, maar die gewoon niets van me willen missen. Met social zie je immers snel dingen over het hoofd in de enorme berichtenstroom. En daarnaast laat bijvoorbeeld Facebook lang niet alles zien wat mensen of pagina’s die je volgt, plaatsen.
                Daarom besloot ik het een kans te geven. Sinds enkele maanden heb ik nu een nieuwsbrief waarvoor mensen zich via mijn website kunnen inschrijven. Ik ga me natuurlijk niet schuldig maken aan het spammen van Jan en alleman, maar veel mensen blijken mij graag te volgen. Dus inmiddels wordt mijn wekelijkse nieuwsbrief niet meer alleen gelezen door wat vrienden en familie, maar ook door talloze andere mensen. Dankbaar ben ik dat lezers mij en mijn schrijfsels willen volgen, maar ik vind het nog steeds wat onwerkelijk. Waar heb ik deze interesse aan te danken?

bottom of page