top of page
Tijdmiljonair

Lees ook:

Mijn dwarsfluitcarrière
Tijdmiljonair

blog

10 mei 2017

Op Moederdag ben ik niet welkom bij mijn moeder. Of we ruzie hebben? Nee, ze is dan met vakantie. Wie immer. Afspraken plannen is sowieso lastig. Gepensioneerden zijn druk. Twee dagen per week vrijwilligerswerk. Een dag tennissen, een dag wandelen, een dag op de kleinkinderen passen. En dan ook nog het huis schoonmaken en boodschappen doen. O ja, en 33 keer per jaar op vakantie. Al sinds mijn moeder met de vut is, houdt ze geen tijd meer over.
                Wonder boven wonder wist ze echter een gaatje in haar overvolle agenda te vinden om een dag met mij naar Amsterdam te gaan. Ruim anderhalf jaar ben ik nu plaatsvervangend columnist op AmsterdamFM en ik vond het leuk als ze eens een uitzending bijwoonde. Steeds als de vaste columnist op vakantie is, mag ik een column voorlezen in het programma ‘Kunst & Cultuur’. En dat is tegenwoordig best vaak. De vaste columnist is namelijk eveneens gepensioneerd en dus tijdmiljonair. En geld voor vakantie komen de babyboomers schijnbaar ook niet tekort.
                Samen met mijn moeder reisde ik af naar Amsterdam. Ik las twee columns voor en presentator Bert van Galen interviewde mij. Hij merkte op dat ik mijn lezers regelmatig op een dwaalspoor zet en als columnist niet in een hokje te plaatsen ben. Een mooi compliment, want ik probeer inderdaad te verrassen en te prikkelen. Of mijn wekelijkse vraag aan mijn Facebookvolgers altijd een onderwerp oplevert voor mijn #maandagverhaal. Ja, tussen de tientallen ideeën zit steevast wel een thema dat mij aanspreekt. Of ik ook een keer over klankschalen kan schrijven waar zijn vorige gast uitvoerig over vertelde. Nou, dan zou ik in ieder geval mezelf verrassen wanneer spiritualiteit mij zou inspireren.

bottom of page