top of page
Veel leuker

Lees ook:

The Rolling Stones in Parijs.JPG
Veel leuker

blog

12 oktober 2022

Het fragiele gouden hartje om mijn hals liet ik over zijn ontblote borst glijden. ‘Het is een nacht die je normaal alleen in films ziet.’ Guus Meeuwis die toen op een stond, klonk vanuit het feestgedruis beneden. Op mijn zestiende verjaardag vierde Sander het feest voor zijn twintigste verjaardag. En ik mocht komen, terwijl ik slechts het vriendinnetje van zijn kleine zusje was. Wat voelde ik me gevleid. Heimelijk had ik van hem gedroomd. Die nacht kuste mijn eerste grote liefde mij voor het eerst.

 

‘Verliefd zijn is veel leuker’, ‘Kedeng, kedeng’, ‘Zij is alles’. Alle liedjes van Guus Meeuwis klonken door de stamkroeg die de jongen op wie ik smoorverliefd was en ik iedere vrijdag bezochten. Stiekem keken we naar elkaar, maar we deden alsof we niet geïnteresseerd waren in de ander. Als hij keek, draaide ik mijn hoofd direct weg en brulde met mijn vriendinnen om het hardst mee met Guus. Sander moest vooral niet denken dat ik hem leuk vond. Toch eindigde vrijwel iedere vrijdagavond kussend met elkaar. Mijn zusje trakteerde mij deze week op het concert van Guus Meeuwis in 013 in Tilburg. Oude tijden herleefden. Alle liedjes van toen kon ik nog steeds meezingen. Of schreeuwen dekt waarschijnlijk beter de lading.

 

Mijn zusje en ik wilden deze avond vastleggen voor de eeuwigheid, wat best lastig is als je alleen maar een zwart scherm op je telefoon ziet. We lachten en schoten op goed geluk in de zwarte donkerte. We lachten in de hoop er enigszins leuk uit te zien. Na enkele foto’s waarop we helemaal niet of maar met een half hoofd stonden, fabriceerden wij de allerlelijkste selfie ooit. Dit was hem! Deze ging de boeken in voor het nageslacht dat we allebei niet hebben. Zusje, bedankt voor deze geweldige avond. Je hebt een prachtige herinnering toegevoegd aan de muziek van Guus Meeuwis.

bottom of page