top of page
Vermogende, inventieve en creatieve lezers

Lees ook:

Eenzaam
Vermogende, inventieve en creatieve lezers

blog

17 mei 2017

Weg achter mijn laptop en even los van mijn mijmeringen. Voor deze eenzame schrijver een heerlijk uitje om op de radio columns voor te lezen. Bij AmsterdamFM ontmoette ik mijn uitgever en ik trof er inspirerende schrijvers, kunstenaars en musici. De laatste keer bijvoorbeeld de talentvolle schrijfster Nhung Dam. Haar debuut ‘Duizend vaders’ is net verschenen bij De Bezige Bij en nu al verkocht aan een Duitse uitgever. Nhung en ik bleken tegelijkertijd in Groningen te hebben gestudeerd. Ze vroeg nog of ik haar niet kende van haar werk bij de UB, de universiteitsbibliotheek. Nee, ik heb vooral gestudeerd in de Groningse kroegen. Iedereen moet doen waar hij goed in is.
                Twee weken op rij mocht ik weer columns voorlezen op AmsterdamFM. Helaas kwam mij tijdens deze middagen ter ore dat de radiozender zijn sponsor kwijt is. Tenzij een nieuwe geldschieter zich aandient, zullen de tienduizenden luisteraars het dus zonder mijn prikkelende teksten en zonder de vele interessante gasten moeten doen.
                Een oplossing moet er komen om deze kweekvijver voor talent levend te houden. En een beetje snel ook. Een nieuwe sponsor moet er al in september zijn. Na deze noodkreet heb ik echter alle vertrouwen  dat het goedkomt met AmsterdamFM. Ik heb namelijk zeer vermogende, inventieve en creatieve lezers. Die ongetwijfeld niet willen dat ik mijn carrière voortzet in de Groningse horeca.

bottom of page