top of page
Volg me dan niet

Lees meer:

Heilige huisjes
Volg me dan niet

blog

3 januari 2018

‘Ik walg van je seksverhalen!’, wierp een lezer me laatst voor de voeten. Ik moest ook eens wat anders schrijven, want zo werd het eentonig. Ik zou er geen breed publiek mee bereiken. Aangezien ik inmiddels tienduizenden volgers heb, weet ik dat die stelling niet klopt. Sex sells.
               Toch schoot ik in de verdediging en legde uit dat het merendeel van mijn teksten niet over seks gaat. Het is echter wel zo dat mijn blogs en verhalen over seks het meest gelezen worden. En daardoor staan ze vrijwel wekelijks in de top-3. Maar het mooie is dat niemand je dwingt ze te lezen. Natuurlijk mag je walgen van verhalen over seks. Dan zou ik zeggen: sla ze vooral over. Wat me echter wel stoort, is als mensen mij gaan vertellen wat ik wel of niet moet doen. Zeker wanneer het verpakt wordt als een zogenaamd goedbedoelde tip. Terwijl het in werkelijkheid een calvinistisch vingertje is dat precies weet hoe een ander zijn leven moet leiden. Dat voelt denigrerend, kleinerend. En een moeder heb ik al. Ik ben een volwassen vrouw die prima in staat is haar eigen keuzes te maken.
               Wonderlijk dat er mensen zijn die me volgen, die vrijwel alles van me lezen, maar die zich schijnbaar enorm ergeren aan mijn persoon en/of aan mijn schrijfsels. Nieuwsflash: je hoeft me niet te volgen en je hoeft mijn verhalen niet te lezen. Volg me dan niet!

bottom of page