top of page
Vrijheid:egoïstisch  en asociaal

Lees ook:

Liever wat coronadoden
Vrijheid: egoïstisch en asociaal

blog

14 juli 2021

The night belongs to the vaccinated! Mijn mond viel open van verbazing bij het zien van deze Heineken-commercial. Mijn vrijheid eindigt waar de angst van de ander begint. Hmm … nee,  dat ging anders. Toch had ik deze week ruzie met een familielid en werd ik geblokkeerd op Facebook door een kennis, omdat ik niet ingeënt ben en ook niet van plan ben me te laten vaccineren. Ik werd uitgescholden voor egoïstisch en asociaal, er moest een vaccinatieplicht komen. In deze coronatijden schijnt het normaal te zijn om zo met elkaar om te gaan. Het merendeel van de bevolking heeft voor deze regering gekozen en dus is dit het beleid dat we willen. De dictatuur van de meerderheid.

 

Vaccineren doe je voor een ander. Laat je prikken, anders laat je anderen stikken. De propagandamachine van de overheid draait overuren. En dat allemaal voor een middel waarvan we de effecten niet kennen. Zelfs jonge mensen worden gevaccineerd, terwijl de ziekte voor hen een verwaarloosbaar risico vormt. Gezonde, jonge mensen inenten is in strijd met de eed van Hippocrates die artsen allemaal afleggen. Daarin beloven doktoren te zullen handelen tot welzijn van de patiënten en hen te zullen behoeden voor alles wat schadelijk en verkeerd is. Jonge mensen vaccineren is niet voor hun welzijn. Sterker nog, het is zeer goed mogelijk dat het vaccin schadelijk is. Tijdens de eerste golf was er paniek omdat we dachten dat corona het ebola van het rijke westen was. Dus het is begrijpelijk dat er in allerijl gewerkt werd aan een vaccin. Inmiddels weten we echter dat corona voor de meeste mensen slechts een griepje is, of zelfs asymptomatisch verloopt. Een kleine groep mensen met een zwakke gezondheid belandt door corona echter in het ziekenhuis. Een nog kleinere groep eindigt op de IC of overleeft het helemaal niet. Dat is vreselijk, maar zelfs voor deze kleine groep is het zeer de vraag of het vaccineren van gezonde, jonge mensen ze helpt.

 

Corona is er en blijft er. We zullen ermee moeten leren leven. Het virus muteert en we kunnen geen prik maken die blijvend tegen het virus en alle nog komende mutaties beschermt. Desondanks vind ik dat we onze vrijheid terug moeten krijgen. Weer naar de kroeg, naar festivals, op vakantie, geen anderhalve meter en geen mondkapje. En zeker geen vaccinatieplicht, al dan niet verkapt. Dus niet: je mag op vakantie als je gevaccineerd bent. Vrijheid kent geen voorwaarden.

bottom of page