top of page
Big Brother

Lees ook:

Een avond offline
Big Brother

blog

15 februari 2023

Een wonder. Al mijn whatsapp-berichten van 2020 en eerder weer terug. Alleen een beetje jammer dat ik alle appjes vanaf 2020 nu kwijt ben. In 2020 stapte ik over van Android naar Apple. Dat die twee megaconcurrenten niet goed samenwerken, zal niemand verbazen. Ik verloor al mijn zorgvuldig bewaarde berichten, maar had daar inmiddels mee leren leven. Groot was mijn verbazing toen alle oude berichten weer verschenen nu ik overstapte van Apple naar Apple. Iemand had ze kennelijk in de cloud opgeslagen. Apple, Android, Whatsapp, Facebook? Big Brother is watching you. 

 

Dat gevoel heb ik regelmatig als Siri, de virtuele hulp van Apple, zich ongevraagd met mijn gesprekken bemoeit. ‘Ik heb dit op het web gevonden voor … (vul het onderwerp van mijn gesprek in)’, roept Siri dan ongevraagd. Mijn telefoon ligt gewoon op tafel en ik raak niets aan. Creepy vind ik dat. Nu vraag ik me af wie er met mijn Whatsapp-berichten van de afgelopen drie jaar vandoor is. Aan de berichten van 2020 en eerder heb ik niets meer, dus die heb ik deze keer vrijwillig verwijderd. Dit zette mij aan tot een volledige, grote schoonmaak. Mijn mails vanaf 2015 heb ik nu opgeruimd. Geen idee waarom ik die nu nog nodig zou hebben. Opgeruimd staat netjes. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ik hoop dat dat ook voor een opgeruimde telefoon geldt.

 

In principe kun je je oude telefoon volledig kopiëren naar je nieuwe. Dan moet je oude telefoon echter wel aan de oplader kunnen en laat juist die ingang van mijn oude telefoon kapot zijn. Handmatig moest ik alles overzetten. Een monnikenkarwei waar ik ruim een weekend mee bezig was. Ik heb nu wel een lekker opgeruimde telefoon. Geen mensen meer in mijn contactenlijst van wie ik me niet eens meer kan herinneren wie het zijn. Opgeruimde telefoon, opgeruimde Whatsapp-berichten, opgeruimde mail, opgeruimde contactenlijst, opgeruimde Sylvia?

bottom of page