top of page
Het sherrytijdperk

Lees ook:

You really look SEX
Ode aan mijn Groningse studententijd
Het sherrytijdperk

​blog

23 september 2015

Afspreken met z’n vieren lijkt tegenwoordig zo goed als onmogelijk. In onze studententijd dronken we vrijwel dagelijks samen koffie of een biertje. Nu blijkt zelfs eens in de paar maanden vaak niet haalbaar. Allemaal zijn we druk met onze eigen beslommeringen. Werk, huishouden, kinderen, sporten. Die ene avond samen waar we allemaal zoveel energie uit halen, schiet er dan nogal eens bij in. Daarom gebruik ik ieder jaar mijn verjaardag als excuus om af te spreken. Niet dat die verjaardag me iets interesseert, maar dan houdt iedereen die avond tenminste vrij. Anders is er altijd wel weer iemand bij wie er iets tussen komt.
                Deze vriendinnen heb ik tijdens het eerste jaar van mijn studie Nederlands leren kennen. Ik was toen achttien en inmiddels kennen we elkaar zeventien jaar. Shockerend lang vind ik dat. Veel belangrijke gebeurtenissen uit onze levens hebben we gedeeld. Mooie en moeilijke momenten. Huwelijken, kinderen, ziektes, overlijdens. Over alles praten we met elkaar. Dus natuurlijk ook over de mannen die ons pad hebben gekruist. De mannen komen en gaan, maar onze vriendschap blijkt sterker dan welke liefdesrelatie dan ook.
                Tijdens onze studententijd maakten we al grapjes dat we op ons tachtigste nog steeds samen zouden borrelen. Lachend staken we dan ons glas omhoog en riepen op hoge toon: ‘Sherry!’ Dat vonden we namelijk niet te zuipen en het hoorde in onze optiek bij oude dames. Een goed glas oude sherry mag ik inmiddels graag drinken. Ik denk dus dat we al hard op weg zijn naar die tijd. Iemand reageerde afgelopen weekend op onze foto dat het net een scène was uit ‘Gooische vrouwen’. We hebben er smakelijk om gelachen, maar gênant genoeg konden we de opmerking allemaal wel plaatsen. Zijn we al beland in het sherrytijdperk?

bottom of page