top of page
The dress

Lees ook:

Op en top vrouw
Meisjesdroom
The dress

blog

31 augustus 2016

Op mijn tachtigste staan er straks nog steeds foto’s van een vrouw in de dertig op mijn site. Dat wordt schrikken als je de schrijfster je boek laat signeren. Ik ben zo laks geweest dat ik al twee jaar geen nieuwe foto’s heb laten maken. Het is dus de hoogste tijd voor een nieuwe fotoshoot. Daarvoor heb ik echter wel een nieuw jurkje nodig. Ik heb weliswaar allerlei jurken in de kast hangen, maar daarmee sta ik al eens op de foto of ik heb ze eerder gedragen. Oké, bij sommige zelfs dat niet eens, maar dat doet niet ter zake. Ik wil gewoon een nieuwe jurk. Punt.
                Dus ik ging online shoppen. Daar ben ik immers erg goed in en ik vind het leuk, in tegenstelling tot gewoon winkelen. Ik bezocht diverse webshops, maar ‘de jurk’ kon ik niet vinden. Ik bedacht dat de jurken in het echt weleens veel leuker konden zijn dan op de foto. Dus ik bestelde meerdere exemplaren die ik op het plaatje aardig vond. Er zou vast iets tussen zitten en de rest kon ik gewoon terugsturen.
                De eerste jurk bleek geen succes, want die legde het accent op mijn heupen. Daar heb ik al genoeg van, dus die hoef ik niet te benadrukken. In een volgend jurkje zag ik eruit alsof ik naar het strand ging. Hartstikke leuk als je gaat zwemmen, maar niet geschikt voor op mijn website en visitekaartjes. In een andere jurk leek ik ontsnapt uit een klooster. Celibataire ambities heb ik vooralsnog niet. Ik heb alles teruggestuurd en ben nu ten einde raad. Hoe vind ik op korte termijn ‘the dress’?

bottom of page