top of page
Toyboy

Lees ook:

De stem van de hoofdstad
Vroeger een jongetje
Toyboy

​blog

28 oktober 2015

Volgens mij zag ik er tijdens Taalwater in het Eemhuis in Amersfoort niet uit als een dweil. Wat een wonder mag heten aangezien ik tot diep in de nacht op een feestje was. Gelukkig ben ik een vrouw en doet een beetje make-up wonderen. Als verrassing was mijn zusje uit Parijs ook bij het literair-muzikale evenement. Zij filmde me en ik heb maar meteen een YouTube-kanaal geopend. Ik ben van plan daar in het vervolg iedere maandag een filmpje te plaatsen. Mijn nieuwe ‘in de schijnwerpers’. Ik hoop dat ik een beetje met de techniek overweg kan, maar ik ga mijn best doen.
                Organisator en presentator Karin Horst nodigde mij deze keer uit om op te treden op Taalwater. Ik heb schijnbaar promotie gemaakt; in december nam ik nog deel aan het open podium. Naast mij traden ook andere schrijvers, dichters en singer/songwriters op. Vooral van de laatste groep heb ik erg genoten. Zo was er Emma Lou met haar humoristische, prikkelende teksten. Ze zong over een kleine ukelele en dat ze wel groter zou willen. Ik ben met haar eens dat het formaat ter zake doet, maar nog belangrijker is uiteraard hoe het instrument bespeeld wordt.
                Onder de indruk was ik van singer/songwriter Thijs Grootveld. En niet alleen van zijn prachtige, breekbare muziek. Het was een lust voor het oog om te zien hoe hij zijn gitaar beroerde. Maar ik zal me gedragen aangezien hij pas in 1993 geboren is. Alhoewel een beetje schrijfster natuurlijk wel een toyboy heeft. Dus Thijs, wat denk je ervan?

bottom of page