top of page
Uit mijn hoofd verwijderd.jpeg
Uit mijn hoofd verwijderd

blog

31 januari 2024

Hersenloos ga ik de kist in. Zal ik zelf het grapje maar maken dat dat eigenlijk hetzelfde is als tijdens mijn aardse leven? Kort na mijn diagnose ‘MS’ in 2010 gaf ik me op als hersendonor voor de Hersenstichting. Zo snel mogelijk na mijn overlijden wordt mijn lichaam opgehaald en worden mijn hersenen uit mijn hoofd verwijderd. Mijn familie krijgt daarna mijn hersenloze lichaam terug en zo word ik begraven. Ik stel mijn hersenen ter beschikking aan de wetenschap.

 

De Hersenstichting doet meer dingen die ik een warm hart toedraag. Zo gebruik ik dagelijks de app ‘Ommetje’ van de Hersenstichting. Het is een bewustwordingscampagne om mensen te activeren niet te lang te zitten. Nou is dat voor mij een beetje lastig aangezien ik mijn rolstoel niet uit kan, maar ook voor mij is het maken van een ommetje gezond. Na afloop van het ommetje geeft de Hersenstichting mij een weetje. Zo leerde ik bijvoorbeeld dat stress helemaal niet erg is als er daarnaast maar genoeg ontspanning is. Ik geniet van mijn dagelijkse ommetjes door het park of het bos.

 

In deze collecteweek van de Hersenstichting heb ook ik een online collectebus aangemaakt. Ik hoop dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen aan het goede werk van de Hersenstichting. Ik hoop dat veel mensen mijn voorbeeld zullen volgen en willen doneren in mijn collectebus of misschien zelf een collectebus willen aanmaken. Doe mee met de collecteweek.

Klik hier om naar mijn collectebus te gaan en om zelf een collectebus aan te maken

Lees ook:

Hersenmist
bottom of page